04 / 10 / 2024

kiracı tahliyesi kaç ay sürer

kiracı tahliyesi kaç ay sürer

Kira sözleşmesinde veya kanunda belirtilen fesih dönemine veya bildirim süresine uyulmamışsa, bildirim bir sonraki fesih dönemi için geçerli oluyor. Peki, kiracı tahliyesi kaç ay sürer? İşte yanıtı...

Kiralananın geç tahliyesi sebebiyle tazminat! Kiracılar dikkat! Bu parayı ödemek zorundasınız..:

Kiracının kiralanan taşınmazı taahhüt ettiği tarihte tahliye etmemesi sebebiyle kiraya verenin uğrayacağı kira kaybının tazmini amacıyla tazminat davası açılabiliyor. Peki kiralananın geç tahliyesi konusunda kiracılar ne kadar tazminat öder? İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibi Adalet Bakanı Tunç’a seslendi: Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, “Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?” diye sordu.

Kiracılar aman dikkat! Boş kağıda imza atmayın! 

Avukatlar kira sözleşmesi yapacakları uyarıyor. Avukatlar özellikle sözleşme yapılırken boş kağıtların imzalanmaması konusunda kiracıların dikkatli olmasını söyledi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı kaç ay kira ödemezse evden tahliye edilir?

Ev sahiplerinin kiracıları kira borcundan dolayı tahliye etmelerine dair süreler merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte bir kiracının evden çıkarılması için kaç ay kira ödememiş olması gerekiyor?

Kiracılar merak ediyor! Kiracı bir evde en fazla kaç sene oturabilirler?

Ev sahipleri ile kiracıların en çok anlaşmazlık yaşadıkları konu kiracının evden tahliyesi oluyor. Buna göre, bir kiracı aynı evde en fazla kaç sene kalabilir?

Ev sahipleri kiracılardan maaş bordrosu ve sabıka kaydı istiyor! Bu talepler yasal mı?

Ev sahipleri evlerini kiraya vermeden önce kiracılardan maaş bordrosu ve sabıka kaydı istemeye başladı. Peki bu talepler yasal mı?

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile de vatandaşlar konuta erişmekte zorluk çekerken, binlerce konut aylarca ilan sitelerinde satılmayı bekliyor. Peki Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark var? Sosyal medya bu konuyu tartışıyor. İşte gelen yanıtlar...

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Kiracı oranı en yüksek ülkeler resmen belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? 

Ev sahibi kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, kiracı oranı en yüksek ülkeler de resmen belli oldu. Peki Türkiye kaçıncı sırada? 

Ankara'da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi talep edilen kiracı, evi ateşe verdi ve kaçtı. İşte ayrıntılar...

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren Tahliye taahhütnamesiyle ilgili detay ortaya çıktı. Kiracı tarihi olmayan boş kağıdı imzaladığında evi tahliye etmek zorunda kalacak.

kiracı tahliyesi kaç ay sürer Haberi

kiracı tahliyesi kaç ay sürer

Kiracı tahliyesi kaç ay sürer?

Borçlar Kanunu gereğince belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebilir. Fesih dönemlerinin hesabında, kira sözleşmesinin başlangıç tarihi esas alınıyor.


Sözleşmede veya kanunda belirtilen fesih dönemine veya bildirim süresine uyulmamışsa, bildirim bir sonraki fesih dönemi için geçerli olur.


Taşınmaz ve taşınır yapı kiralarında

Taraflardan her biri, bir taşınmaza veya taşınır bir yapıya ilişkin kira sözleşmesini yerel âdette belirlenen kira döneminin sonu için veya böyle bir âdetin bulunmaması durumunda, altı aylık kira döneminin sonu için, üç aylık fesih bildirim süresine uyarak feshedebilir.


Taşınır kiralarında

Taraflardan her biri, bir taşınıra ilişkin kira sözleşmesini üç gün önceden yapılacak fesih bildirim süresine...