04 / 10 / 2024

kiracılar apartman toplantısına katılabilir mi

kiracılar apartman toplantısına katılabilir mi

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, kat malikleri kurul toplantısında oy dağılımı nasıl olur? Kiracı apartman toplantısına katılabilir mi?

Apartman toplantılarına kiracılar katılabilir mi?

Apartman toplantılarında yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, apartman toplantılarına kiracılar katılabilir mi? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu esasları...

Kat malikleri toplantısına kiracılar katılabilir mi?

Her sene olağan ve olağanüstü hallerde yapılan Kat Malikleri Genel Kurul toplantısına kimler katılabiliyor? Kat malikleri toplantısına kiracılar katılabilir mi? Kiracıların apartman yönetiminde hakları var mıdır?

Bakanlık denetimleri hızlandırdı! Kiracıların kapısına 'görüşme mektubu' bırakılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini mercek altına alarak yeni bir denetim süreci için düğmeye bastı. Paylaşılan detaylara göre kiracılar için vergi dairesinden görüşme çağrısı içeren tebligatlar bazı kapılara bırakıldı.

Ev sahipleri kiraları kiracıların statüsüne göre belirliyor!

Yüzde 25 kira artışı uygulaması ile milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Yeni dönemde bazı ev sahipleri evlerini kiraya vermekten kaçarken, bazıları ise kiraları, kiracılarının statüsüne göre belirlemeye başladı. 

Avukattan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Yüzde 25 sınırı çözüldü, sıra kiracıların tahliyesini kolaylaştıran düzenlemede

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sık sık tahliye konusunda anlaşmazlıklar yaşanıyor. Avukat Arabulucu Günay Kodaz, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. İşte o açıklama...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Kiracılar aman dikkat! Kirasını ödemeyen kiracının elektrik ve suyu kesilebilir mi?

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar yaşanmatadır. Buna göre, kira ödemelerini yapmayan kiracılara karşı ev sahipleri kendi düşünceleri ile çeşitli yaptırımlar yapabiliyorlar. Peki yapılan bu yaptırımların yasal durumları nelerdir? 

Kira sözleşmesinde 12 yıl detayına isyan: Ev sahipleri adil değil derken, kiracılar 'Evini kiraya verme' dedi!

Ev sahipleri, kiracılarını 12 yıl çıkaramamalarına isyan ediyor. Peki bu süre adil mi? ev sahipleri neler söyledi? İşte o yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracıların kira sözleşmesi süresi bitmeden evden çıkmaları durumunda yapılacak yasal uygulamalar vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.  Buna göre, kiracı ev sahibine tazminat öder mi? 

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Kiracılar aman dikkat! Komşusunu rahatsız eden kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında süregelen sıkıntılar, anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Sıkıntı yaratan sorunlardan biri de bazı kiracılar komşuları için hayatı çekilmez hale sokabiliyorlar. 

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar bitmek bilmiyor! Şimdi gündem de tahliye taahhütnamesi krizi var!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi yaşanmaya başladı. Tahliye taahhütnamesini kendi lehlerine kullanmak isteyen taraflar soluğu mahkemede alıyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

kiracılar apartman toplantısına katılabilir mi Haberi

kiracılar apartman toplantısına katılabilir mi

Kiracı apartman toplantısına katılabilir mi?

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir.


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. 


İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamaz. Peki, kurulda oy...