02 / 05 / 2024

Kiracılar hakkında kanun

Kiracılar hakkında kanun

Eski kira kanunu olan 6570 sayılı kanun, 6010 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununa göre yürürlükten kaldırılmıştı. İşte kiracının korunması hakkında kanun 2015...

Kiracılar hakkında kanun!

Yeni Kiracılar hakkında kanun 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Kiracılar kanunu kapsamında, kira sözleşmesine ve kiracı haklarına ilişkin esaslara yer veriliyor. İşte kiracının korunması hakkında kanun...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken pek çok kişi de tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları merak ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Ev sahipleri ve kiracılar merakla araştırıyor: İşte 7 soruda arabuluculuk ile ilgili bilinmesi gerekenler!

Geçtiğimiz 1 Eylül'den beri ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar önce arabuluculuk aracılığıyla çözülmesi gerekiyor. İşte 7 soruda arabuluculuk ile ilgili bilinmesi gerekenler!

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntıları her geçen gün giderek artıyor. Bu süreçte, yasal sınırlamayı aşmanın yolunu bulacak olan ev sahipleri yüksek oranlı kira zammı yapmaya başladılar bile!

Kiracılar ev sahibi ile uzlaşamayınca soluğu mahkemede alıyor! Sonuç hüsran!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar gün geçtikçe artarak devam ediyor. İki taraf uzlaşmaya varamadığı zaman mahkeme yolu gözüküyor.

Kiracılar aman dikkat! Komşusunu rahatsız eden kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında süregelen sıkıntılar, anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Sıkıntı yaratan sorunlardan biri de bazı kiracılar komşuları için hayatı çekilmez hale sokabiliyorlar. 

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında hem kira artışına hem de tahliyelere ilişkin anlaşmazlıklar her geçen gün artarken pek çok kişi de kira tespit ve tahliye davasının aynı anda açılıp açılamayacağını merak ediyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı....

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya! Ev sahipleri isyan etti...

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntısı son günlerde de gündemdeki yerini korumakta. Yeni yıl ile maaşlara yapılan zamlar, kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiriyor. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Kiraya ara zam isteyen ev sahibi haksız...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar son iki senedir ise yıldır had safhaya kadar geldi. Kiracı ve ev sahibi arasında anlaşmazlıklar ve yaşanan sıkınıtılara yenileri daha ekleniyor. İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 2024'te uygulanacak yeni ücret tarifesi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında arabuluculuk sistemi 1 Eylül tarihinde devreye girdi. 2024 yılı itibarıyla arabuluculuk fiyat tarifesi güncellendi. İşte yeni yılda uygulanacak yeni ücret tarifesi...

Kiracılar hakkında kanun Haberi

Kiracılar hakkında kanun

Kiracının korunması hakkında kanun 2015!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Kiracı ve kiraya verenlerin hak ve sorumlulukları Kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. Eski kiracının korunması hakkında kanun olan 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun, 6010 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununa göre yürürlükten kaldırılmıştı.


Kiracıların hakları, 4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer veriliyor. 


Kiracının korunması hakkında kanun..


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kira Sözleşmesi

BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler

A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Kira süresi

MADDE 300-...