04 / 05 / 2024

kiracılar konkordato ilan edebilir mi

kiracılar konkordato ilan edebilir mi

Konkordato borçlu ve alacaklı arasında ya borcun bir miktarının silinmesi ya da vadenin ertelenmesi için yapılan anlaşma olarak tanımlanıyor. Peki, kimler konkordato ilan edebilir?

Ev kiralamak isteyenlere kapora tuzağı! Kiracılar dikkat, bu oyuna gelmeyin!

Milyonlarca kiracı, ev kiralamak için ilan sitelerine yöneliyor. İlan sitelerinde ise sahte emlakçıkların ilanların ilanları, kiracıları tuzağına çekiyor. Kiracılar dikkat, bu oyuna gelmeyin! İşte ayrıntılar...

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ve ‘rezerv alan’ ilanı mülkiyet dokunulmazlığı çerçevesinde sık sık tartışma konusu oluyor. Peki evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? İşte İstanbul'dan bir örnek... 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiracı cama satılık ilanı astırmama hakkına sahip mi? Kiracılı ev satılırsa ne olur? 

İstanbul'da yaşanan bir ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı, 'Kiracının satılık ilanı asılmasına izin vermeme hakkı var mı? Ev sahibi evi satarsa kiracı evi boşaltmak zorunda mı?' sorularını gündeme getirdi. İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren o soruların yanıtları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte o rakamlar!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından açıklandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Tolgahan Sayışman kiracılarından kira almadı!

Yakışıklı oyuncu Tolgahan Sayışman, pandemi nedeniyle kiracılarından kira almadı.

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

Akiş GYO, Aralık ayında AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO tarafından Akbatı ve Akasya AVM'de bulunan kiracılarına, Aralık ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere kira desteği sağlayacak.

AVM kiracıları ikinci dalgayı nasıl karşıladı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ikinci dalga yaşanıyor.  İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yaptığı açıklamada AVM'de faaliyet gösteren kiracıların ikinci dalgayı hazırlıklı karşıladıklarını dile getirdi. 

Yeni kısıtlamalar AVM'deki kiracıları nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte yürürlüğe giren yeni kısıtlamalar, yeme-içme faaliyetlerini barından AVM sektörünü etkilemesi bekleniyor. Özellikle kiracılar kısıtlama sonrasında hayata geçecek yeni planları bekliyor.

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya AVM'deki kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO tarafından Akbatı ve Akasya AVM'deki kiracılarına Kasım ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde  kira desteği sağlanacak.

Kiracılar ve iş verenler dikkat!

COVİD-19 virüsü sebebiyle ülkelerin en çok ekonomileri etkilendi. Devlet bu dönem içerisinde kiracılar ve iş verenlere fırsatlar sundu.

Panora GYO kiracılarına finansal destek verecek!

Panora GYO, koronavirüs (Covid-19)'e karşı alınan tedbirlerle yaşanan normalleşme süreci ile birlikte, salgınla yapılan mücadele kapsamında bünyesinde faaliyet gösteren kiracılarına finansal destek sağlayacak. 

Akiş GYO AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezlerimizdeki kiracılarına, Ekim ayı içerisinde ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

kiracılar konkordato ilan edebilir mi Haberi

kiracılar konkordato ilan edebilir mi

Milliyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü köşesinde ''konkordato ilan etme'' konusunu kaleme aldı. İşte, Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısı.. 

Konkordato borçlu ve alacaklı arasında ya borcun bir miktarının silinmesi ya da vadenin ertelenmesi için yapılan anlaşma. Konkordato esas tacirleri iflastan korumak için düşünüldü ama memurdan fırıncıya her borçlu kullanabilir.

Önceden iflas erteleme vardı, kaldırıldı. Yerine, İcra ve İflas Kanunu’ndaki mevcut konkordato hükümlerine, icra takiplerine karşı bir kalkan oluşturup borçluyu koruma altına alacak şekilde borçlu lehine bir konkordato getirildi.

En basit anlatımıyla, konkordato, borçlu ile alacaklılar arasında ya borcun bir miktarının silinmesi ya da vadenin ileri bir tarihe ertelenmesi konusunda yaptıkları anlaşmadır, diye cevaplayabiliriz.

Kanun bunu borcun geri ödenmesi için yeni bir “vade vermek” veya borçlarda “tenzilat” yapmak diye ifade ediyor....