29 / 04 / 2024

kiracının ölümü kira sözleşmesi

kiracının ölümü kira sözleşmesi

Kira sözleşmesi olağanüstü durumlarda feshedilebiliyor. Bu durumlara kiracının ölümü de dahil oluyor. Peki, kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi mümkün mü? Sözleşme nasıl sürdürülür?

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira artışları ölüm riskini artırıyor! Gelirinin yarısını kiraya harcayanların ölüm ihtimali yüzde 9 daha çok!

ABD'de sürdürülen bir araştırmaya göre, gelirinin yarısını kiraya harcayan insanların ölüm ihtimalinin yüzde 9 daha çok olduğu belirlendi. İşte o araştırma ile ilgili detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda kentsel dönüşüme başvuru yapabiliyorlar. Yapılacak olan kentsel dönüşümlerde devlet tarafından verilen yardımlar bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyen vatandaşlar kira yardımı başvurusunda bulanabiliyorlar. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Özderici GYO Nuvo Dragos'taki 434 adet bağımsız bölümün kira geliri yüzde 95 sınırını aştı!

Özderici GYO Nuvo Dragos projesindeki 434 adet bağımsız bölümün yıllık toplam kira gelirinin yüzde 95 sınırının üstünde kaldığı görüldü. 

Eylül 2021 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmeleri Eylül ayı içerisinde yenilenecek olan kiracılar Eylül 2021 kira artış oranlarını araştırmaya devam ediyor. Peki Eylül 2021 kira artış oranları ne oldu? İşte Eylül 2021 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla...

kiracının ölümü kira sözleşmesi Haberi

kiracının ölümü kira sözleşmesi

Kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi yasal fesih bildirim süresine uyarak her zaman feshedebiliyor.


Hâkim, durum ve koşulları göz önünde tutarak, olağanüstü fesih bildiriminin parasal sonuçlarını karara bağlıyor.


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra iflas ederse kiraya veren, işleyecek kira bedelleri için güvence verilmesini isteyebilir.


Kiraya veren, güvence verilmesi için kiracı ve iflas masasına yazılı olarak uygun bir süre verir. Bu süre içinde kendisine güvence verilmezse kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebilir.


Kiracının ölümü

Kiracının ölmesi durumunda mirasçıları, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için sözleşmeyi feshedebilirler. Peki, kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi mümkün mü?


Kiracının ölümünde sözleşmenin sürdürülmesi

Borçlar Kanunu...