04 / 05 / 2024

kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir

kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir

Bir mesken kiraladığınızı ancak kiralanan evde birtakım kusurların olduğunu farz edelim. Bu durumda bu kusurların zararını kim tarafından karşılanır? Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir?

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

İnternette satılan sahte zeytinyağlarına dikkat! Fiyatının düşük olmasına kanmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, online alışveriş sitelerinde satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaşlar yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

Doların rotası oluşturuldu! 6 ay içinde yer yerinden oynayacak! Dolar borcu olanlar köşeye sıkışacak

Döviz analistlerinden yeni dolar tahmini geldi. Gelecek altın ay içinde Tükrk lirasının yaklaşık yüzde 12 değer kaybetmesi beklenirken doların da rotası oluşturuldu. Dolar borcu olanlar köşeye sıkışacak...

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

Ocak ayı bitti marketlerde zam furyası ve ucuz ürün kuyrukları başladı!

Ocak ayında fiyatları sabitlediğini duyuran marketlerde yine zabıta fiyat kontrolleri yapmaya, diğer yandan yurdun dört bir yanından ucuz et kuyruğu haberleri gelmeye başladı. Ancak en vahimi ise gıdada artık sahtecilik iddialarının ayyuka çıkmış olması…

Doların 25 TL olması isteniliyordu! Merkez Bankası resmen açıkladı! Görenler hayrete düştü

İhracatçılar tarafından dolar kurunun 24-25 TL  seviyesinde olması isteniyordu. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bu konuda bir görüşme yapıldı. Merkez Bankası resmen kararını açıkladı! Görenler hayrete düştü!

Sıfır Citroen C3'ün fiyatı 500 bin liranın altında! Elinizi çabuk tutun! İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi...

Citroen C3'in aralık ayı fiyatları açıklandı. Sıfır otomobillerin fiyatlarının günde güne artarken Citroen C3'ün 500 bin liranın altında olması dikkat çekti. Peki Citroen C3 ne kadar?

Ayçiçek, çay ve şeker değil! Ekim ayında en çok bir ürün zamda uçuşa geçti! Bakın pişman olmayın

Ekim ayına ilişkin veriler açıklandı. Ekim ayının zam şampiyonu ürünü ayçiçek, çay veya şeker değil bakın ne oldu.

Doların ay başında ne kadar olacağı resmen belli oldu! Yastık altında 1 doları bile olan donup kaldı! Hemen siz de bakın

Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeleri doları olanlar ya da dolar almak isteyenler tarafından merak ediliyor. Doların ay başında ne kadar olacağı resmen açıklandı! Yastık altında 1 doları bile olan donup kaldı! Hemen siz de bakın...

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, doların adil değerinin 21 Türk Lirası olması gerektiğini dile getirdi. Brooks daha önceki 16.50 liralık tahminini 21 liraya çıkarırken gerekçe olarak ise cari açıktaki büyümeyi işaret etti.

kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir Haberi

kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir

Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir?

Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluğun kimde olacağı hususunda, ayıbın meydana geldiği tarih önem teşkil ediyor. Duruma göre, kiralanan da kiracı da ayıptan sorumlu olabiliyor.


Kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu

1. Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk

MADDE 304- Kiralananın önemli ayıplarla teslimi hâlinde kiracı, borçlunun temerrüdüne veya kiraya verenin kiralananın sonradan ayıplı duruma gelmesinden doğan sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın önemli olmayan ayıplarla tesliminde ise kiracı, kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıplardan dolayı kiraya verenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk

a. Genel olarak

MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilir. Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik hakların kullanılmasını önlemez.

Önemli ayıp...