01 / 05 / 2024

kiralarda artış

kiralarda artış

Sahibindex verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde sahibinden.com’a 2 milyon 113 bin 610 adet emlak ilanı verilirken, Türkiye genelinde her 38 saniyede 1, saatte 95 ve günde 2 bin 289 adet emlak satıldı ya da kiralandı...

Kira sözleşmelerinin temmuzda eskiye döneceğini söyleyen Ebru Polat artışlara tepki gösterdi! Çok fazla bu...

Kiralarda yüzde 25 sınırının Temmuzda kaldırılacağı söyleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmese de vatandaşlar merakla araştırıyor. Bunlardan biri de ünlü şarkıcı Ebru Polat oldu. Polat temmuz itibariyle kira sözleşmelerinin eskisi gibi tüfe ile yapılacağını söyleyerek artışlara tepki gösterdi. 

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kiralarda yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitiyor?

Kiralarda yüzde 25 kira artış sınırlaması ne zaman bitecek sorusunun cevabı ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki kiralarda yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitiyor?

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Yılın ilk çeyreğinde konut sektöründeki fiyat artışlarını içeren Endeksa raporuna göre konutlarda fiyat artışı yüzde 154’ü buldu. Kiralarda ise  artış oranı yüzde 197’ye ulaştı.

Bakan Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının süresinin uzatılacağını söyledi.

Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? Kira artış oranı son dakika açıklaması!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiralarda artış sınırını açıkladı. Peki, Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? İşte kira artış oranı son dakika açıklamasının tüm detayları...

Konut kiralarındaki artışa referans fiyat çözümü!

Konut kiralarındaki artışlar hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul gibi fiyatların aşırı arttığı illerde kiralarda yaşanan artış durdurulabilir mi? İşte ayrıntılar...

Kiralarda fahiş fiyat hukuken suç!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugün kaleme aldığı yazısında kiralarda fahiş artışları değerlendirdi. 

Yükselen ev kiraları kapora dolandırıcılığını artırdı!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarda yaşanan fahiş artışla beraber dolandırıcılar da sahneye çıktı.

Konut piyasasında yaz hareketliliği başladı!

Coldwell Banker Masse Brokeri Seyhun Acar, konut sektöründe yaz hareketliliğin başladığını dile getirdi. Özellikle deniz kenarı bölgelerde satış ve kiralarda artış yaşanıyor. 

Temmuz ayında en yüksek kira artışı ne kadar olacak?

Enflasyon rakamlarının belli olması ile Temmuz ayında kiralarda yapılabilecek en üst sınır belirlendi. Temmuzda en yüksek kira artışı ne kadar olabilecek?

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

kiralarda artış Haberi

kiralarda artış


Sahibindex verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde sahibinden.com’a 2 milyon 113 bin 610 adet emlak ilanı verilirken, Türkiye genelinde her 38 saniyede 1, saatte 95 ve günde 2 bin 289 adet emlak satıldı ya da kiralandı. Yılın ikinci çeyreğine oranla satış ve kiralama rakamlarında yüzde 6 oranında artış gözlendi.

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com’un 2013 yılının üçüncü çeyrek sahibindex emlak verileri açıklandı. sahibinden.com’da üçüncü çeyrekte ‘emlak’ ana kategorisinde yayınlanan ilanlarının sayısı 2 milyon 113 bin 610’a ulaştı. Üçüncü çeyrekte toplamda 210 bin 609 adet emlak satıldı ya da kiralandı. 

Verilere göre, 1 Temmuz – 30 Eylül 2013 tarihleri arasında sahibinden.com’a günde ortalama 22 bin 974 adet yeni emlak ilanı girildi. sahibinden.com aracılığı ile üçüncü çeyrekte her 38 saniyede 1, saatte 95...