25 / 07 / 2024

kiralarda uyarlama

kiralarda uyarlama

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

Ev almak isteyenler dikkat: Ev satışlarında ve kiralarda yön değişti

Konut ve kira fiyatlarında yön değişti. Açıklanan resmi rakamlara göre konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altına düştü. Kiralarda ise yön farklı. İşte konut piyasasında son durum.

Kiralarda zam sınırı kalktı, piyasa karıştı! Yüzde 65 artış kira sorununa çözüm olacak mı? 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı ve kira artışında tavan oran yüzde 65 oldu. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan sektör temsilcileri söz konusu bu yeni oranın da çözüm getirmeyeceğini savunuyor.

Konut krizi derinleşiyor! Kiralarda yüzde 25 kira sınırının kalkması emlak piyasasını nasıl etkileyecek?

Dr. Ümit Kumcuoğlu yaptığı açıklamada son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan yüzde 25 kuralının piyasada istisnai davranış yaratarak kira krizini derinleştirdiğini dile getirdi.

'Kiralara yüzde 25 sınırlaması geri gelsin' diyenler var! Ev sahibi ve kiracıları neler bekliyor?

1 Temmuz itibarıyla kiralarda yüzde 25 zam sınırlaması sona erdi. Uygulama sebebiyle birçok sorun ortaya çıkmıştı. Gazeteci Emin Pazarcı, uygulamaya ilişkin "Aynı bölgede bire 4-5 kat kiraların olduğu karmakarışık bir tablo bıraktı" açıklamasında bulundu. İşte o paylaşım...

10 Haziran 2023 ve 10 Temmuz 2023'te kira sözleşmesi imzalayan ne kadar kira verecek? Rakam rakam hesaplandı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı. PEki 10 Haziran 2023 ve 10 Temmuz 2023'te kira sözleşmesi imzalayan ne kadar kira verecek? 

Kiralarda 25 sınırının kaldırılması fahiş artışlara neden olmayacak!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının fahiş artışa neden olması beklenmediğini belirterek, "Kiralarda büyük köpük etkisini kaybetti." dedi.

Konuttaki fahiş fiyatlar nasıl çözülür? Emlak uzmanı açıkladı: Yüzde 25 bittiğinde kiralarda doğal düşüş olabilir!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, konut fiyatları ve kira bedelleri ile ilgili konuştu. Hacıoğlu, "Yüzde 25 kalkarsa kiralarda doğal düşüş olabilir" dedi. İşte o açıklama...

Yüzde 25 sınırlaması kalksa da konut sektöründe ani fiyat artışları ve spekülatif hareketler engellenmeli!

Kiralarda yüzde 25 zam sınırının bugün itibarıyla sona ermesi bekleniyordu ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. Peki uygulama sona ererse piyasa nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

CHP'li Fethi Açıkel: Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması dengelenme değil dalgalanma yaratacak!

CHP Milletvekili Fethi Açıkel son günlerde sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılmasının beklendiğinin aksine kiralarda bir dengelenme değil yeni bir dalgalanma yaratacağını söyledi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırılırken, ev sahipleri de yeni önlemler almaya başladı!

Gündemden düşmeyen kira zamlarında yüzde 25'lik tavan artış oranı uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ermesi beklenirken, Tüketiciler Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren de mal sahiplerinin kendilerine özgü tedbirler almaya başladıklarını söyledi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

Kiralık konut aramaları arttı, kira bedelleri yükseldi!

Havaların ısınmasıyla beraber kiralık konut aramaları artış gösterirken, kiralarda da hareketlilik başladı.

kiralarda uyarlama Haberi

kiralarda uyarlama

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

Cüneyd Altıparmak, sözlerine "Ortada imzalanmış ve doların artması ile fiyatı durduk yerde kat be kat artan sözleşmeler var. Bu beklenmeyen durum karşısında vatandaş ne gibi haklara sahip? Gelişen süreçte neler yapabilir? Döviz cinsinden yapılan sözleşmeler durduk yere bir taraf lehine "fahiş" ve "sebepsiz" bir zenginlik oluşturur mu? Uyarlama hakkı, karşılıklı sözleşmelerde edimler arasındaki dengenin tarafların kusuru olmadan, olağanüstü değişimler ile alt üst olması ve bunun sonucu olarak borcun ifasının güçleşmesi halinde ortaya çıkan bir durum. Merkez Bankası'nın yıl sonu tahminlerini de aşan olağanüstü kur dalgalanması "uyarlama hakkının" kullanılmasına olanak veriyor." değerlendirmeleriyle başladı.

Altıparmak, "Son...