08 / 05 / 2024

Kiramı ödediğim halde ödenmemiş olarak icraya vermiş

Kiramı ödediğim halde ödenmemiş olarak icraya vermiş

Ev sahibi hem kira vergisini ödemediği gibi, olabilecek olumsuz bir durumda kiranın ödenmesine rağmen "Kirayı almadım." da diyebiliyor. Peki, ev sahibi kirayı almadım derse ne olur?

Bakan Şimşek, 'Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedi! Vatandaşlar nasıl yorumladı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışanların ve emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini dile getirdi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu da X sosyal medya hesabından bu açıklamayı alıntıladı ve "Çalışanlar, emekliler, hadi yine iyisiniz iyi" dedi. Peki vatandaşlar bu duruma ne diyor?

Bakan Şimşek, 'düzenlemeler konut arzını artırdı' dedi! 6 ayda konut arzı nasıl artar? Vatandaşlar ne diyor? 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in konut arzı açıklamasını işaret etti ve "6 ayda konut arzı nasıl artar, bana birisi anlatsın..." dedi. İşte Şenol Babuşçu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Fİ Yapı'dan konut mağdurlarına çözüm çağrısı

Fİ Yapı, şirketten ev almak için başvuran belli bir süre ödemesini yapan ya da borcunu ödediği halde evlerini teslim alamayan hak sahiplerine duyuru yaptı. Şirket hakkında açılan davalardan aklandığını belirtirken mağdur vatandaşlara 'Şirkete başvuru yapmaları' konusunda çağrı yaptı.

Ev fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek!

Kocaeli Müteahhitler Başkanı Oğuzhan Keleş, ev fiyatlarının artmaya devam edeceğine dikkat çekti. Keleş, "Biriken konut stoku, devam eden projeler var ama dediğim gibi faiz oranının psikolojik eşik 1’in altına gelmesi sektöre hareketlilik kazandıracak kanaatindeyiz" dedi.

Ece Erken'den ev sahibine kira isyanı!

Ece Erken, kirasını isteyen ev sahibi ile yaptığı WhatsApp konuşmasını sosyal medya hesabından yayınladı. Kirasını isteyen ev sahibine koronavirüs var diyen Erken, "ödediğim paraya villada otururdum" diyerek isyan etti.

Cavit Çağlar 837.5 milyon dolarlık TMSF borcunu ödedi!

TMSF’ye olan borçlarını kapatmasıyla gündeme gelen Çağlar Grup Başkanı Cavit Çağlar, “20 yıldır sırtımda 100 kiloluk yükle geziyordum. Borçlarımı ödediğim için nasıl hafifledim, nasıl mutluyum'' diye konuştu. 

Muharrem İnce: Beykoz'un tapu sorununu ben çözeceğim!

İstanbul’un Beykoz'da miting düzenleyen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "Beykoz’un tapu sorununu var. Bu sorunu ben çözeceğim" dedi...

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

Kartal Belediyesi tapusuna alana 1.5 milyon TL ödedi!

“Tapusuz ikameti çözeceğim” sözü vererek yola çıkan Altınok Öz, vatandaşın yüzünü güldürüyor. Kartal Belediyesi son 2 ay içerisinde toplamda 1 milyon 544 bin 455,32 TL ödedi...

Altan Elmas'tan erken seçim yorumu!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, erken seçim kararını değerlendirdi. Elmas, "Belirsizliği ortan kaldıracağı için erken seçim son derece yerinde bir karar. Ülkemize, milletimize hayırlı olacağına inanıyoruz" dedi.

Feyzullah Yetgin'den erken seçim değerlendirmesi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından açıklanan erken seçim kararının tüm milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyoruz." dedi..

Mithat Yenigün'den seçim kararı açıklaması!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Seçim kararı, iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına gelmektedir" dedi.

Kiramı ödediğim halde ödenmemiş olarak icraya vermiş Haberi

Kiramı ödediğim halde ödenmemiş olarak icraya vermiş

Ev sahibi kirayı almadım derse ne olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Bu sözleşme ile kiracı kira bedelini ödemek ile yükümlü oluyor. Kanunen kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


268 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği gereğince mesken kiralamalarında aylık kira geliri 500 TL'nin üstünde olan kiracıların kira ödemelerini bankadan yapması gerekiyor.


Ancak kimi ev sahipleri kira gelir vergisi mükellefi olmamak adına kira tahsilini banka aracılığı ile değil elden yapıyor. Bu gibi durumlarda kiracı da zor durumda kalabiliyor.


Ev sahibi hem kira vergisini ödemediği gibi, olabilecek olumsuz bir...