23 / 07 / 2024

kiranın artırılması davası

kiranın artırılması davası

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira bedelinin artırılması davası nasıl açılır?İşte yanıtı..

Barınma krizine karşı uzman isimden 3 tavsiye! Kira yardımı, vergi teşvikleri ve konut arzını artırıcı politikalar!

Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, kira artış sınırının kaldırılmasının ardından sosyal ve ekonomik dengeyi  sağlamak için devletin çeşitli önlemler alması gerektiğini belirtti.

Kiralarda 25 sınırının kaldırılması fahiş artışlara neden olmayacak!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının fahiş artışa neden olması beklenmediğini belirterek, "Kiralarda büyük köpük etkisini kaybetti." dedi.

Depremzedelerin kira yardımı kesildi, tepkiler sürüyor: Kiralar fırladı, yardım artırılarak devam etmeli!

AFAD, kiracı depremzedelere gönderdiği telefon mesajıyla, kira yardımının Haziran itibarıyla bittiğini açıkladı. Ancak, bölgede kiraların fırladığı, kira yardımının devam etmesi ve artırılması gerektiği belirtildi. İşte ayrıntılar..

CHP'li Fethi Açıkel: Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması dengelenme değil dalgalanma yaratacak!

CHP Milletvekili Fethi Açıkel son günlerde sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılmasının beklendiğinin aksine kiralarda bir dengelenme değil yeni bir dalgalanma yaratacağını söyledi.

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Yurt dışına çıkış harçlarının artırılmasının asıl sebebi, döviz çıkışını engellemek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı vergi paketinde yer alan yurt dışı çıkış harcı ile ilgili düzenleme tepkilere neden oldu. Harcın 3 bin liraya çıkarılacağı iddiası gündeme oturdu. Ekonomist Tolga Aykut, harcın artırılma sebebini yurt dışına döviz çıkışını engellemek olarak yorumladı.

Proje GYF'leri gayrimenkul sektörünün "önünü" açacak!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Çekici, yakın zamanda hayata geçmesi beklenen Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun (Proje GYF) sektörün önünü açacağını ve kentsel dönüşümün finansmanı ve konut arzının artırılmasında da önemli bir enstrüman olacağını kaydetti.

Kentsel dönüşüm hızlandı! Artık kiracılar ve mülk sahipleri ortak paydada buluşabiliyor!

Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan anlaşmazlık davalarına bakan hukukçular, mülk sahiplerinin ortak paydada buluşmasının binaların yapım sürecini hızlandırdığının altını çizdi. Ayrıca, kiracıların kira yardımının artırılması gerektiği gündeme getirildi. İşte detaylar...

Buğra Gökce: Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması konut krizini çözmez!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut krizini çözmeyeceğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

kiranın artırılması davası Haberi

kiranın artırılması davası

Kira bedelinin artırılması davası nasıl açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.


Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedeli, hâkim tarafından üretici fiyat endeksindeki artış oranı,...