02 / 05 / 2024

Kırgızistan Merkez Bankası

Kırgızistan Merkez Bankası

Kırgızistan Merkez Bankası, finansal okuryazarlığı geliştirmek amacıyla ünlü halk şarkıcılarının enflasyon ve faiz oranları hakkında şarkılar söylediği bir kampanya başlattı.

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. "İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi. İşte haberin detayları...

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Merkez Bankası rezervleri 140.1 milyar dolarla rekor kırdı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bürüt rezervleri 136,5 milyar dolardan 140,1 dolasra yükselerek rekor kırdı.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Büyükşehirlerde kira artışları yavaşlıyor!

Son günlerde kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı... 

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkez Bankası, KKM’de zorunlu karşılık oranını artırmaya karar verdi.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

KKM’den çıkış Merkez Bankası’nın istediği seviyede değil!

Toplam 3.3 trilyon liralık büyüklüğüyle ekonomiyi zora sokan KKM’den şu an için anlamlı bir çıkış başlamadı. Merkez Bankası dönüşüme hız vermek ve piyasada oluşan fazla likiditeyi çekmek için zorunlu karşılıkları artırdı.

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Doları olanlara kötü haber! Merkez Bankası kararı ile resmen değişti! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 28 Ağustos tarihinde uygulama talimatı gönderilen, döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan TL payına göre indirimli kıymet tesis uygulamasına son veren uygulama devreye girdi.

Kırgızistan Merkez Bankası Haberi

Kırgızistan Merkez Bankası

Kırgızistan Merkez Bankası, finansal okuryazarlığı geliştirmek amacıyla bir kampanya başlattı. Bu kampanyada ünlü halk şarkıcılarının enflasyon ve faiz oranları hakkında şarkıları yer alıyor. Kampanya kapsamında çekilen ilk reklamda popüler şarkıcı ve sözyazarı Bayan Ahmatov yer aldı. Ahmatov, komuz isimli çalgısıyla Merkez Bankası’nı enflasyonu düşürmeye yönelik çalışmalarından dolayı takdir ediyor.
Sputniknews'de yer alan habere göre; başında geleneksel bir Kırgız şapkası olan ak kalpağın bulunduğu Ahmatov, bankanın çalışmaları olmadan ülke ekonomisinin çökeceğini söylüyor.

Bankadan yapılan açıklamada ise, halk şarkıcılarını beş reklamlık kampanyanın yüzü olarak seçmelerindeki amacın halka geleneksel ve tarihsel yollarla ulaşmak istemeleri olduğu belirtildi.

“Sıradan bir insan için Merkez Bankası’nın ne yaptığını anlamak kolay değil” ifadeleri kullanılan açıklamada, reklamlarda döviz kurları ve para politikası hakkında bilgilerin yanı sıra, ev idaresi ve aile...