29 / 04 / 2024

Kırgızistandaki Rus hava üssü kira

Kırgızistandaki Rus hava üssü kira

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un, ülkedeki Rus hava üssünün arazi kira bedelinin artırılmasını, pistin yenilenmesini ve insansız hava araçları (İHA) yerleştirilmesini öngören protokolü onayladığı belirtildi.

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul'da balık fiyatları ne durumda?

İstanbul'da balık fiyatları geçen seneye göre düştü. Balıkçılar, soğuk hava ve kar yağışının etkili olması durumunda fiyatların daha da gerilemesini bekliyor.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Küresel piyasalarda pozitif hava hakim!

Küresel piyasalar tahvil piyasalarındaki satış baskısının güç kaybetmesi ve Çin hükümetinin ekonomiye destek adımlarıyla pozitif bir seyir izlerken, Orta Doğu’daki çatışmalar da takip ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Türk SİHA'ları kapış kapış! Bir ülke daha aldı

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Kırgızistan’ın ANKA Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tedarik ettiğini duyurdu. İşte tüm detaylar...

Bakanlık müjdeyi verdi! Uçak biletleri artık indirimli olacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Bakanlık ve Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma sağlandı. Artık uçak biletleri indirimli olacak. İşte detaylar!

THY’den gençlere iş fırsatı! Hangi birimlerde açık var? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 

Uluslararası alanda faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük şirketlerinden Türk Hava Yolları, yeni mezunlara ve üniversitelilere iş daveti yaptı.Gençlere mali işlerden tekniğe, satış pazarlamadan bölgesel uçuşlara kadar pek birçok alanda iş fırsatı sunuldu.

Doları düşürecek büyük gelişme! Rus milyarderler Türk bankalarında hesap açtırmak için kuyruğa girdi!

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde varlıkları dondurulan Rus oligarklar Türkiye'de Ziraat, Halkbank ve Vakıflar Bankası'nda hesap açtırmak istiyor...

Rus milyarderlerin serveti rekor kırdı!

Rus milyarderlerin toplam serveti ülkenin GSYİH’sına oranı, diğer ülkelere bakıldığında rekor kırdı. 120 Rus milyarderinin toplam serveti sene içinde yüzde 10 arttı.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

Mıstaçoğlu Holding'ten Kırgızistan'a karma proje! 

Türkiye, Kırgızistan'da en çok yatırım gerçekleştiren ilk 5 ülke arasında yer aldı. Mıstaçoğlu Holding, Kırgızistan'da AVM, otel ve gayrimenkul geliştirme yatırımlarına hız verdi...

Kırgızistandaki Rus hava üssü kira Haberi

Kırgızistandaki Rus hava üssü kira

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Ceenbekov, "Birleşik Rus Askeri Hava Üssü'nün Statüsü ve Koşullarıyla İlgili Anlaşması'nda Değişiklik Öngören Protokolü" onayladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, onaylanan protokol, ülkedeki Rus hava üssünün arazi kira bedelinin artırılmasını, pistin yenilenmesini ve insansız hava araçları (İHA) yerleştirilmesini öngörüyor.

Rusya, protokolle üsteki kullandığı alanın, kiraladığı alandan daha fazla olduğunu kabul etti.

Protokolde "İki ülke arasında 20 Eylül 2012 tarihinde yapılan anlaşma uyarınca Rus tarafının kiraladığı arazi alanı 866 bin 20 hektardı. Yeni envanter sonuçlarına göre, Rusya'nın kullandığı alan 924 bin 52 hektar olarak tespit edildi. Bu da iki ülke arasında 2012 tarihli anlaşmada belirtilenden 58 bin 32 hektar fazladır." ifadeleri bulunuyor.

Böylece tarafların 20 Eylül 2012'den itibaren Rusya tarafından fiilen kullanılan arazinin kira bedelini geri ödemek için...