16 / 05 / 2024

Kırklarelide mimarlık haftası

Kırklarelide mimarlık haftası

Kırklareli'nde Mühendislik ve Mimarlık Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ekonomik kriz icraları patlattı, bir senede yüzde 59,4 yükseldi...

Yüksek enflasyon nedeni ile yükselen fiyatlar vatandaşı kredi kartlarına ve bireysel kredilere yönlendirirken bankalarında alacakları bir o kadar yükselmeye başladığı kaydedildi. Buna göre, bankalar tarafından tahsil edilmesi gereken tutar 8-15 Aralık haftasında 5,6 milyar lira daha yükselerek 2 tri

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

Yabancı yatırımcı 2022’de milyarlarca dolarlık satış yaptı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre Borsada yabancıların yaptığı satış 30 Aralık haftasında da devam etti.

Kur Korumalı’da şok eden gelişme! Adeta yere çakıldı! 

BBDK’nın 30 Aralık haftasına ait verileri, Kur Korumalı Mevduat’ta (KKM)  şok eden bir gerçeği ortaya çıkardı.  KKM’den kaçış mı başladı?

Döviz mevduatları 3 senenin en dibinde!

Döviz mevduatındaki düşüş serisi altıncı haftasına girdi. Döviz mevduatları 23 Aralık haftasında 194,4 milyar dolar ile üç yılın en düşük seviyesine geriledi.

Merkez Bankası rezervleri 125 milyar dolar ile 2022 yılına damga vurdu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 2 Aralık haftasında bir önceki haftaya kıyasla 2 milyar 388 milyon dolar arttı ve 124 milyar 989 milyon dolar ile 2022 yılına damga vurdu.

Konut kredisi faizleri yüzde 17.49 oldu!

4 Aralık haftasında tüketici kredilerinin 279.7 milyar lirası konut oldu. Yine aynı haftada TL bazlı konut kredi faizleri 139 baz puan arttı ve yüzde 17.49 olarak gerçekleşti.

Tunç Soyer: Kültürpark'ta beton yok, işgal yok!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası nedeniyle düzenlenen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark'la da ilgili açıklama yaptı.

Tunç Soyer'den Kemeraltı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası nedeniyle düzenlenen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşide Kemeraltı'yla ilgili çağrı yaptı.

Tunç Soyer Mimarlık Haftasını kutladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası sebebiyle gerçekleştirilen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katıldı.

Doğru çatı seçimi insan sağlığını olumlu etkiliyor!

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası nedeniyle çatıların insan sağlığına olan etkilerini açıklayan bir açıklama yaptı. Şenal, standartlara uygun çatıların insan sağlığını olumlu etkilediği söyledi. 

Belgin Pekcan: Mimar gözünde projenin ruhunu anlamak önemli!

Mimarlık Haftası etkinliklerinin üçüncü gününde mimarlık, mühendislerle masaya yatırıldı.Belgin Pekcan,mimar gözünde o projenin ruhunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Mimarlık basittir, zor olan basiti yapmaktır!

YEM'de gerçekleştirilen Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında mimarlık konusu mercek altına alınıyor. Mimarlık Haftası etkinlikleri 6 Ekim'e kadar devam edecek.

Kırklarelide mimarlık haftası Haberi

Kırklarelide mimarlık haftası


Kırklareli'nde Mühendislik ve Mimarlık Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 


Ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan, tarafından anıta çelenk bıraktı. Özkan, burada yaptığı konuşmada, Mühendislik ve Mimarlık Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını...