24 / 07 / 2024

kısıtlama ne demektir

kısıtlama ne demektir

Gayrimenkul terimi olarak takyit ne demektir merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz. Takyit ne demektir, detayları...

ÖTV indirimli araç alımına kısıtlama geliyor!

Yeni hafta ile beraber Meclis'in gündemine gelecek yeni vergi paketi kapsamında, engellilere sağlanan ÖTV indirimine kısıtlama getirilmesi ve taşıtların veraset yolu ile intikalinde vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi planlar arasında yer alıyor. 

Yeni vergi paketinde ÖTV indirimine kısıtlama mı geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı yeni vergi paketinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi kısıtlaması da gündeme gelmiş oldu. Bu istisnadan yararlanma süresinin 5 seneden 10 seneye çıkartılacağı kaydedildi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! Payas ve Karabük demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Mayıs 2024 demir fiyatları

Payas, Karabük, İzmir ve İstanbul demir fiyatları inşaat sektörünün gündeminde. Demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Peki Payas, Karabük demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Mayıs 2024 demir fiyatları.

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs'ın 'bayram' havasında kutlanabilmesi için gerekli önlemlerin alındığı ve kısıtlanacak yolların listesi verildi.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

Son zamanlarda yaşanan enflasyon ile  mücadele doğrultusunda birçok önleme imza atılırken son olarak da kredi kartı konusunda bir takım gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçte kredi kartı harcamalarında birçok kısıtlama gelebileceği kaydedildi. Kredi kartına gelmesi gündemde olan kısıtlamalar neler?

2023 Kaymakamlık sınavı ne zaman?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu yılın Kaymakamlık Sınavı tarihini açıkladı. Yerlikaya, sınavla ilgili başvuru koşullarının yakında ilan edileceğini ifade ederken, adaylara çalışmalarına şimdiden başlamalarını önerdi. İşte sınavla ilgili son bilgiler haberin devamında... 

Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belli oldu! Bakan Şimşek sinyali vermişti: Hangi adımlar atılacak? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları için yeni bir düzenleme yapılacağının sinyalini vermişti. Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belli oldu. İşte detaylar...

Aşiret düğünlerine 'ekonomi' ayarı: Kısıtlama geldi

Aşiret düğünlerinde kilolarca altın takılır, dolarlar ve eurolar havalarda uçuşurdu. Fakat alınan son karar her şeyi değiştirecek gibi görünüyor. İşte aşiret düğünlerine gelen 'ekonomi' ayarı ve kısıtlamalar...

Ford Transit Minibüs fiyatlarına bu ay zam geldi! Ford Transit Minibüs fiyatı ne kadar? 20 Aralık 2022 fiyat listesi

Yeni bir Ford Transit Minibüsün Aralık ayı fiyat listesi güncellendi. Aralık ayında zam gelen yeni bir Ford Transit Minibüslerin güncel fiyat listesi merak ediliyor Peki Ford Transit Minibüs fiyatı ne kadar oldu? 20 Aralık 2022 fiyat listesi...

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

İstanbul Balık Hali 9 Mayıs fiyatları ne kadar? İşte İstanbul Balık Hali 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nin 9 Mayıs 2022 güncel fiyat listesi açıklandı. Peki, bugün halde hangi balıklar satışa sunuldu, balık hal fiyatları ne kadar oldu? İşte 9 Mayıs 2022 İstanbul Balık Hali fiyat listesi...

kısıtlama ne demektir Haberi

kısıtlama ne demektir

Takyit ne demektir?

Takyit kelime anlamı olarak kısıtlama anlamını ifade ediyor. Gayrimenkullerde takyit ne demektir sorusunun yanıtı ise, takyit söz konusu taşınmaz mal üzerinde var olan kısıtlama anlamına geliyor.


Takyit, söz konusu gayrimenkulde mülkiyet hakkını kısıtlar.


Takyite örnek..

Şerhler, beyanlar, irtifak hakları, gayrimenkul mükellefiyeti, vakıf belirtmesi ve rehinler takyite birer örnektir.


Dikkat edilcek husus..

Herhangi bir gayrimenkul alım-satım işleminde ilgili gayrimenkulün tapu kütüğü üzerinde takyit olup olmadığının kontrol edilmesi faydalı olacaktır.




Işıl Seren...