30 / 06 / 2024

kıyasen uygulama kararı

kıyasen uygulama kararı

Vatandaşlar 'kıyasen uygulama' kararı sonrası yüksek gelen faturalara tepki gösterirken, dağıtım şirketleri ise evde kalma süreleri arttığı için faturaların yükseldiğini savundu.

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde üzerindeki binalara yıkım kararı! İşte nedeni!

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde asfalt olarak yenilenmesine ve caddenin iyi bir görüntüye kavuşması için de etrafındaki bina ve eski barakaların yıkılmasına karar verilmiş.

1935'te 'Eviniz bir hafta içinde yıkılacak' ilanı! Belediye tahta evler için sahaya çıktı!

1935 yılında Belediye, sağlam olmayan tahta evlerin yıkılmasına karar vermiş. Bu evlerde yaşan ev sahiplerine evlerin boşaltılması için bir haftalık süre verilmiş.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

1938'de 'Boğaz'ın süsü' olarak nitelendirilen Bebek ve İstinye arasındaki yalılar için yıkım kararı! 

1938 yılında Bebek ve İstinye arasındaki sahada yeni yol istikametinden dolayı burada bulunan yalıların yıkılmasına karar verilmiş. 

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Son kararla birlikte kıdem tazminatında değişiklik yapıldı: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir kıdem tazminatı kararına imza attı. Mahkeme, Kovid-19 salgını sırasında ücretsiz izinde olan çalışanın işe iade davasını değerlendirerek ücretsiz izin süresinin kıdem tazminatı hesaplamalarına katılması gerektiğini belirtti.

Taksicilere 51,52'lik zam az geldi: Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

İstanbul'da taksilere yapılan yüzde 51,52'lik zammı taksiciler beğenmedi ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin karar vereceği zammı uygulama kararı aldı. İşte detaylar...

Fiyatlar yüzde 160 arttı! Zeytinyağı için Ticaret Bakanlığından flaş hamle!

Zeytinyağı üretiminde iklim şartları ve böceklenme yüzünden ciddi bir düşüş yaşandı. Yurt içinde fiyatları fırlayan zeytinyağı için Ticaret Bakanlığı'ndan hamle geldi. Yurt dışına satışı düşürmeyi hedefleyen Bakanlık, zeytinyağı ihracatında kilogram başına 20 cent vergi uygulama kararı aldı.

İş Bankası'ndan flaş açıklama. Müşterileri işi gücü bırakıp okusun. En sık kullandıkları şey artık parasız

İş Bankası'ndan müşterilerine yönelik çok önemli bir adım geldi. Banka tarafından müşterilerin en sık kullandığı uygulama hakkında flaş bir karar alındı. Uygulama bundan sonra ücretsiz yapılacak.

kıyasen uygulama kararı Haberi

kıyasen uygulama kararı

Tüketici Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, yüksek fatura konusunda tüketicilere 5 öneride bulundu.

Cumhuriyet'ten Gamze Bal'ın haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) elektrik ve doğalgaz faturalarındaki 'kıyasen uygulama' kararı sonrası ilk faturalar gelmeye başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında evde kalma süresi arttığı için meskenlerde tüketim yükseldi ve faturalar arttı. Dağıtım şirketleri EPDK’nın bu kararının yalnızca karantinaya alınan yerlerde geçerli olduğunu hatırlatarak, martta bu kararın uygulanmasına gerek duyulmadığını belirtiyor. Ancak karantina tedbirleri artarsa nisan ayı için bu karar uygulanabilir. 

Son iki yılda konutta kullanılan elektriğe yüzde 57.92, doğalgaza yüzde 59.93 zam gelirken Tüketici Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşın dağıtım şirketlerine güveni kalmadığı için faturalara yönelik şikayetlerin sürekli arttığını vurguladı.

Ağaoğlu, fatura konusunda tüketicilere bazı önerilerde bulundu.

'Faturalarda 'son işaret'e dikkat'

1-Faturanın yalnızca ödeme...