09 / 05 / 2024

kıyılarda imara aykırı yapılar

kıyılarda imara aykırı yapılar

Kıyılarda imara aykırı yapılarda toplu yıkım, ay sonunda başlıyor. Denetim sonucu Bodrum’da 16, Antalya’da 10, Çeşme’de 3 tesis ya kısmen ya da tamamen yıkılacak...

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Kahramanmaraş Elbistan'daki 350 köy konutu teslime hazır!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 3 kırsal mahallede yapım çalışmaları tamamlanan 350 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutu teslime hazır.

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 24 şüpheli tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya  imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları tespit edilen toplam 24 şüpheli tutuklandı.

Citroen'den çok konuşulacak kampanya! Citroen C3'te büyük yüzde sıfır faiz fırsatı! İşte 13 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Türkiye otomobil pazarında büyük bir alıcı kitlesi bulunan Citroen C3'te kaçırılmayacak kampanya fırsatı. Citroen C3 aracına yüzde sıfır faiz avantajı ile sahip olabilirsiniz. İşte 13 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

kıyılarda imara aykırı yapılar Haberi

kıyılarda imara aykırı yapılar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sahillerde kıyı kenar çizgisi denetimi yapılacağına yönelik açıklamalarının ardından yıkım süreci başladı. Bodrum’da imara aykırı bulunan ünlü isimlerinde aralarında bulunduğu villa ve otel gibi bazı tesislerde süreç başlarken toplu yıkımlar için ise ay sonu bekleniyor. Kıyı kenar çizgisi ihlali yapan villa, otel, tatil köyü ve diğer yerleşim yerlerinin yıkımları diğer tatil yörelerinde de gerçekleştirilecek. Ay sonundan itibaren Çeşme, Antalya, Samsun, İzmir, Aydın, Balıkesir gibi şehirlerde de yıkımlar devam edecek. Bu kapsamda sadece Bodrum’da 16 tesis yıkım kapsamına alındı. Bunlardan dört tanesinin tamamı geriye kalan 12 tanesinin ise bazı bölümleri yıkılacak. İlk yıkım paketi kapsamında Çeşme’de 3, Antalya’da 10’un üzerinde tesis ise makine ile yıkılacak. Yıkımın yanı sıra diğer cezai yaptırımlar üzerinde de duruluyor. Bazı belediyelerde...