17 / 05 / 2024

Kızkumu plajı

Kızkumu plajı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Köyü'ndeki Kızkumu plajının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alabilmesi için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi...

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Yalıyı aldı plajı kapattı!

Anadoluhisarı’nda “İnönü Yalısı” olarak bilinen köşk ile yan tarafındaki diğer yalıyı alan iş insanı, iki yalı arasında kalan “Anadolu Hisarı Plajı” olarak bilinen araziyi de yalılara ekledi.

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e çıkacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da 2 bin 600 şezlong kapasiteli Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı'nı hizmete açacak, böylece 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e ulaşacak...

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?

Muğla Bodrum'da Göl Mahallesi, Cennet Koyu’nda Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding’in bünyesinde yer alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, 4 adet mendirek yapısı ile 2 adet plaj yapmayı hedefliyor. Proje alanı kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde bulunuyor. 

D Plaj Evleri'nde haftalık, aylık veya sezonluk kiralama seçeneği!

Bodrum, Yalıkavak, Tilkicik Koyu'nda yer alan D Plaj Evleri haftalık, aylık veya sezonluk kiralama seçeneği sunuyor...

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Beyşehir'de 188 hektarlık alanda turizm tesisi kuruluyor! 

Beyşehir Gölü, turizme kazandırılıyor. Beyşehir Gölü kenarında 188 hektarlık alanda; plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa ediliyor.

Heybeliada Asaf Plajı'ndaki izinsiz yapılaşma durduruldu!

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin doldurulduğu öğrenildi. 50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurken mesire alanını kiralayan şirketten geri adım atıldı...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Antalya'da iki halk plajı müjdesi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı açıklamada, Antalya'da kapsamlı 2 halk plajı açacaklarını müjdeleyerek, "Antalya Belek bölgesinde Belek ve Kadriye plajları açılacak. Bu plajlar çok daha modern ve çok büyük halk plajları olacak. Buna kıyı da müsait." diye konuştu.

Bodrum Küdür Yarımadası'ndaki plaj işletmeleri kaldırılıyor! 

Küdür Yarımadası'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi üzerine, plajdaki işletmelerin tahliye işlemleri başlatıldı. Yasal süreci bitirilen tesislerden biri bugün kaldırıldı...

Mersin'de halk plajı yerine millet bahçesi yapılacak!

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, sahildeki Deniz Aquapark’ın yerine halka açık plaj yapmak için çalışma başlattı. Ancak Valilik engeline takıldı. Valiliğin belediyeye gönderdiği yazıda; alanın Millet Bahçesi yapılacağını ve çalışmanın bir an önce durdurulmasını istedi.

Kızkumu plajı Haberi

Kızkumu plajı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Köyü'ndeki Kızkumu plajının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alabilmesi için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. 


Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk imzasıyla Orhaniye Muhtarı Arif Ulupınar'a bir yazı gönderildi. Yazıda bölgenin uydu fotoğraflarının çekileceği, körfezdeki akıntı ile buraya dökülen su kaynaklarının inceleneceği, Kızkumu ile Martı Marina arasındaki iskelelerin kaldırılacağı ve bu işlemler için de kaynak yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. 


SPONSOR BULURUZ 


Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan da UNESCO'yla görüşmelerin olumlu olduğunu ve listeye alınmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ersan, "Elimizdeki bilgi ve doneleri ilettik. Eksiklerin giderilmesi için de çalışmalarımız sürüyor. "Kaynak yaratmak sorun olur' diye düşünülüyor ama devreye girip sponsor buluruz. 


Önümüzdeki sezon korumanın gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi....