06 / 05 / 2024

kktc yeni kadastro

kktc yeni kadastro

Bugüne kadar 13 köyün kadastrosu yenilenirken, bu yıl yaklaşık 240 bin parselin kadastro yenileme ihalesinin yapılarak çalışmalara başlanılması planlanıyor

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Kıbrıs’ta nereye baksanız yeni bir inşaat projesi görüyorsunuz. Popüler yatırım alanı şeklinde gösterilmesinden sonra ilgi odağı haline gelen bölge Türk gayrimenkulcülerin de rotasında yer alıyor. Fiyatlardaki artışlara rağmen yeni yatırımlar ve gelişim potansiyeli bölgeye ilgiyi de canlı tutuyor. 

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Ehliyette yeni dönem! Ehliyeti olanlar hemen baksın! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Ehliyette yeni döneme ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında sürücü belgelerinin karşılıklı tanınmasını kapsayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde 2 yeni atama!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin atama kararları bugünkü 31870 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o kararlar...

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Yenişehir'deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in kadastro sıralı dağıtım cetvellerinde arsa sahibi bilgisinin bulunmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni hedefi KKTC!

Eşsiz doğası ve gelişmekte olan ekonomisiyle gelecek vadeden KKTC'de, gayrimenkul pazarı hızla yükseliyor.

kktc yeni kadastro Haberi

kktc yeni kadastro


Barış Harekatı sırasında kadastro planlarının asılları Rum kesiminde kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye'nin desteğiyle yeni kadastrosuna kavuşuyor. 

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İngilizler döneminde yapılan KKTC ilçe ve köylerinin kadastrosu yenileniyor. 

     Kıbrıs'ın kadastro belgelerinin asılları Barış Harekatı döneminde Rum kesiminde kalırken, KKTC'de ise değişik şekillerde derlenen pafta kopyaları bulunuyor. Bu kopyalar yardımıyla yürütülmeye çalışılan kadastronun uygulanmasında zorluk ve sıkıntıların yaşanması nedeniyle harekete geçildi. Türkiye ve KKTC arasında yapılan görüşmeler sonrasında imzalanan protokollerle ''yavru vatan''ın kadastro çalışmalarının yenilenmesine başlandı. 

     

     -Hassas koordinat bilgileri için 4 istasyon- 

     

     Bu kapsamda, KKTC'nin yüzey ağının (nirengi ağının) oluşturulması, kadastral haritaların yenilenmesi, tapu ve kadastro otomasyonuna geçilmesi için...