02 / 05 / 2024

Kocaeli 2 Deprem Gerçeği Çalıştayı

Kocaeli 2 Deprem Gerçeği Çalıştayı

Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nın ikincisini 12 Kasım Perşembe günü gerçekleştirecek, ülkemizdeki ve kentimizdeki deprem önlemleri konuşulacak

Kocaeli'de deprem hazırlıkları tam gaz: 17 Ağustos Gölcük depreminden önceki binaların incelemesi tamamlandı!

Kocaeli'de depreme hazırlık için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Peki Belediye hangi çalışmaları yapıyor? İşte ayrıntılar...

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta bir saat arayla korkutan 2 deprem!

Kahramanmaraş'ta bugün 3.5 ve 3.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD depremi son dakika haberi olarak duyurdu...

DEPREM OLDU: Son dakika... Az önce deprem mi oldu? Hemen buraya bakın! En son nerede deprem oldu?

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, 31 Ağustos 2023 tarihinde Türkiye'de 5'ten büyük 2 deprem meydana geldi. Bunlardan ilki, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 4,7 büyüklüğünde gerçekleşti. İkinci deprem ise, Muğla'nın Kuşadası ilçesinde 4,1 büyüklüğünde oldu.

Son dakika: Peşe peşe deprem! 2 dakika arayla 2 deprem oldu! 

Son dakika AFAD tarafından açıklanan bilgiye göre Ege Denizi'nde Kuşadası Körfezi'nde 10.57'de 3.9 ve 10.59'da ise 3,5 büyüklüğünde peş peşe 2 deprem meydana geldi.

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

İstanbul'da beklenen büyük deprem yeniden gündem oldu. İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak? 

Depremin tsunami ön raporu geldi: İlk dalga 25'inci, en yüksek dalga 65. dakikada görüldü!

Kahramanmaraş merkezli depremin tsunami ön raporu geldi. Ön rapora göre, Maraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan 2 deprem küçük genlikli tsunamiye sebep oldu. İşte ayrıntılar...

AFAD şimdi açıkladı! Afet bölgesinde 6,4 ve 5.8 şiddetinde deprem oldu

AFAD açıkladı: Saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 3 dakika sonra Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor" açıklamasını yaptı.

İzmit Çayırköy'de 11 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Kocaeli 2. Satış Memurluğu, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Çayırköy Mahallesi, Altıncıoğlu mevkii, 197 ada 2 parselde yer alan arsayı 11 milyon 3 bin 167 TL'ye satıyor...

Kocaeli'ne deprem erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda Kocaeli'nde depreme yönelik yapılan çalışmaları anlattı. 

Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım'da kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi kapsamında dini tesis inşaatının kısmi kesin kabulü yapıldı.

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede, Kocaeli'nin deprem risk durumu konuşuldu. 

Kocaeli 2 Deprem Gerçeği Çalıştayı Haberi

Kocaeli 2 Deprem Gerçeği Çalıştayı

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, organize edilen ‘Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’ bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek. 12 Kasım Perşembe günü Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak olan çalıştayda; Türkiye’nin ve Kocaeli’nin deprem gerçeği, alınan önlemler ve yapılması gerekenler uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.


İKİ FARKLI OTURUM YAPILACAK

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün konuşmalarıyla başlayacak olan çalıştay, teknik ve sosyal olmak üzere iki oturumdan oluşacak. ‘Teknik’ oturumunda konuşmacı olarak; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Mustafa Erdik, İTÜ Jeoloji Mühendisliği’nden Prof. Dr. Okan Tüysüz, KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış katılacak. Öğleden sonra gerçekleşecek...