02 / 05 / 2024

Kocaeli hazine katkısı

Kocaeli hazine katkısı

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, Kocaeli, ocak-mayıs döneminde hazineye 15 milyar 825 milyon 91 bin lira katkı sağladı, devlet ise bu kente 1 milyar 533 milyon 629 bin lira aktardı.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Türkiye’de maltlık arpa tohumu üretimi yapan ilk bira şirketi olan Anadolu Efes, bu yıl üreticiden 117 bin ton arpa alımı yapacak. 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirketin tarımsal ekonomiye katkısının 1 milyar lira olması bekleniyor.

BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nde yeni dönem başladı. Asgari ücret zammı ile birlikte BES'te devlet katkısı da arttı. Peki, nasıl? İşte detaylar...

Yeni Evim kampanyasıyla konut alacaklara 18 milyar TL’lik hazine katkısı!

Orta gelirlilere yönelik olarak başlatılan ‘Yeni Evim’ kampanyası ile konut alanlara sağlanacak destek miktarı da netleşti. Hazırlanan kanun teklifine göre, ilk 3 senedeki finansman taksit tutarı hane gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda! 

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifinin etki analizine göre, 50 bin konut için Hazine katkısının maliyetinin bu sene 2,75 milyar TL; 2023, 2024 ve 2025 yılları için toplam 18 milyar 220 milyon TL olması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

20 bin TL’lik devlet katkısı almak için geç değil! Devlet katkısını en yüksek miktarda alın! İşte detaylar!

Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, BES’te en yüksek devlet katkısına dair bilgi verdi. İşte detaylar!

Kiracıya karne geliyor! Ev sahibi kötü sürprizlerle karşılaşmayacak

Son dönemde kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar adliyelerde dosyaları artırdı. İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Mustafa Gümüş, iki taraf arasında güven ilişkisini güçlendirmek için Kira Raporu hazırladıklarını belirterek bu raporun kiracı ve ev sahibine önemli katkısı olacağını söyledi.

Tavuktan kötü haber geldi! Türkiye'ye de sıçrarsa vay halimize, kırmızı alarm verildi

Türkiye'de en çok tüketilen besinlerin başında tavuk geliyor. Ekonomiye de büyük katkısı olan tavuk üreticiliğiyle ilgili korkutan bir haber geldi.

BES’ten emekli olanların sayısı artıyor! Fon büyüklüğü 357 milyar lirayı geçti!

BES'teki katılımcıların fon tutarı ile birlikte devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü 331 milyar 73,3 milyon TL’yi otomatik katılım ile sisteme dahil olan kişilerin toplam fon büyüklüğü ise 26 milyar 841,2 milyon TL’yi buldu. İşte detaylar…

Değerli Konut Vergisi'nin 2 yılda bütçeye katkısı 3.5 milyon dolar oldu! Vergi kaldırılacak mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde Değerli Konut Vergisi'ni kaleme aldı. Türkmen, Değerli Konut Vergisi'nin kaldırılması gerektiğini dile getirdi. İşte o yazı...

Teknoloji devi Google’ın Türkiye ekonomisine katkısı 3,3 kat arttı

Teknoloji devi Google, düzenlediği bir etkinlikte Türkiye'de ürettiği hizmetleri ve ekonomiye katkılarını içeren raporu açıkladı. İşte detaylar...

Kocaeli hazine katkısı Haberi

Kocaeli hazine katkısı


Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, Kocaeli, ocak-mayıs döneminde hazineye 15 milyar 825 milyon 91 bin lira katkı sağladı, devlet ise bu kente 1 milyar 533 milyon 629 bin lira aktardı.


Bu rakamla Kocaeli, devletin kasasına en fazla gelir sağlayan iller arasında İstanbul ve Ankara'nın ardından 3'üncü sırada yer aldı, devletin kasasına giren her 100 liranın 9'u bu kentten sağlandı.


Kocaeli'nin genel bütçeye aktardığı 15,8 milyar liranın en büyük kalemini vergiler oluşturdu. Devlet, kentte toplanan vergiler sayesinde 15 milyar 181 milyon 465 bin lirayı kasasına koydu.


Bütçeden 1,5 milyar lira alan sanayi kenti, devlet harcamalarından en fazla pay verilen 9'uncu il oldu.


Söz konusu rakamlara göre, devletin Kocaeli'ye yaptığı her 1 liralık harcama, 10,3 lira olarak geri döndü.


Kocaeli'yi yapılan harcamaların 1 milyar...