03 / 05 / 2024

Kocaeli Romanların istihdamı için fabrika

Kocaeli Romanların istihdamı için fabrika

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Kocaeli'de Romanların istihdam edileceği tekstil fabrikası kurulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Bakan Işıkhan açıkladı! Deprem bölgesine istihdam destekleri sürüyor...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “9 Şubat’ta başlattığımız İş Pozitif’te yaklaşık 2,5 ayda 100 binin üzerinde kadının istihdamını sağladık” diye konuştu. 

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmak için yeni bir projesi başlattığını duyurdu. Buna göre, proje kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacağı kaydedildi.

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor! Kahramanmaraş’ta maaşlar 12 bin TL’ye çıkarılsın çağrısı!

Büyük deprem felaketi, nedeniyle bölgeden göç hızlandı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üretim kentlerinden olan Kahramanmaraş’ı terk edenlerin sayısı çığ gibi büyürken, fabrikaların istihdam sorunu yaşamaya başladığı bildirildi.

e-Devlet'e girin tek tıkla 5 bin 150 lira alın!

SGK kadın istihdamı için çalışmaları başlattı. Projeden faydalanan kadınlara aylık 5 bin 150 liralık destek verilmekte. İşte proje ile ilgili tüm ayrıntılar...

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 110 bin TL'lik kredi desteği müjdesi! Dikkat son gün...

KOSGEB aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere; alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin TL, kadın istihdamında ise 110 bin TL faizsiz ve 2 sene geri ödemesiz kredi desteği sunulacağı duyuruldu. İşte tüm ayrıntılarıyla destek paketi kampanyası...

İMSAD inşaat sektöründe kadın istihdamını artıracak!

Türkiye İMSAD'dan ‘İnşaat Malzemeleri Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılmasına Yönelik Tutum Belgesi’ yayımlandı. Yapılması planlanan hedeflerin maddeleri haberimizde...

İnşaat sektörü istihdam kaybını ortadan kaldırdı!

Koronavirüs salgını ile beraber artan işsizlik Haziran ayında gerileme yaşadı. Analistler inşaat sektörünün istihdam kaybını büyük ölçüde azalttığını dile getirdi.

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

Çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunlar istihdam edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) HİTAM Orta Ölçekli Üretim ve Ticaret Üssü Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunların istihdam edileceğini dile getirdi. 

John Lewis İngiltere'de 8 mağazasını kapatacak!

John Lewis, İngiltere'de 8 mağazasını kapatacağını duyurdu. Mağaza kapatma kararının, istihdam edilen 1.465 kişiyi etkilemesi bekleniyor.

Kocaeli Romanların istihdamı için fabrika Haberi

Kocaeli Romanların istihdamı için fabrika

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Kocaeli'de Romanların istihdam edileceği tekstil fabrikası kurulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi.


Çokyaşar, Kocaeli Sivil Toplum Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kalkınma Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu'nun destekleriyle hayata geçirilen "Kocaeli'de Yaşayan Roman Vatandaşların İstihdam Edilmelerinin Önündeki Engellerin Kaldırılması Projesi"nin tamamlanma aşamasına gelindiğini söyledi.


Roman vatandaşların en büyük sorunlarından birinin istihdam olduğunu anlatan Çokyaşar, "Projede eğitim ve istihdam çok önemliydi, eğitimle ilgili sivil toplum örgütlerimizin yapmış olduğu çalışmalar var. 'Romanların istihdam edilmeleri önündeki engelleri nasıl kaldırabiliriz' konusunda bir araştırma raporu yapıldı" ifadelerini kullandı.


Çokyaşar, araştırma kapsamında Romanların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde çalışıldığını dile getirdi.


İstihdamla ilgili Türkiye'deki bütün Roman derneklerine kurumsal anlamda projeyle destek vereceklerini vurgulayan Çokyaşar, şöyle konuştu:


"İlk olarak Kocaeli'de 150-200...