29 / 04 / 2024

Komisyoncunun garantisi

Komisyoncunun garantisi

Alım veya satım komisyonculuğu, kendi adına ve vekâlet verenin hesabına kıymetli evrak ve taşınırların alım veya satımını üstlendiği sözleşme komisyon sözleşmesi oluyor. İşte komisyon sözleşmesi kanunu...

Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti olup olmadığını açıkladı. İşte detaylar...

Samsung WW90T4020CE/AH 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi'nde 20 yıl motor garantisi! 21 Mart 2023 fiyat listesi

Samsung WW90T4020CE/AH 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi gelişmiş teknolojisiyle kullanıcılarına 20 yıl motor garantisi sunuyor. Peki cihaz en uygun fiyata nerede satılıyor? 

Bosch Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi'nde 10 Yıl Paslanmazlık Garantisi! İşte Bosch 9 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch SMI25DB01T Serie 2 Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi, 10 yıl paslanmazlık garantisi ile bulaşık makinesi arayanların tercihi oluyor. Peki bulaşık makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler?

Arçelik Multimode Dondurucularda 10 Yıl Motor Garantisi!  Son gün 15 Mart! İşte Arçelik 8 Mart 2023 fiyat listesi

Arçelik Multimode Dondurucularda, ProSmart Inverter Kompresör Garantisi fırsatını tüketicisiyle buluşturuyor. Peki Prosmart Inverter Kompresör teknolojisi ne  işe yarıyor? 

Üniversite öğrencilerine müjde! Önce maaş gibi burs sonra iş garantisi verilecek! Bu imkanları kaçırmayın

Karadeniz bölgesinde keşfedilen doğalgazın üretilmesi çalışmaları için yetiştirilecek mühendislik öğrencilerine ayda 6 bin TL’lik burs, mezun olduklarında da iş garantisi verilecek.

Çiftçilere bomba müjde! Tarımda 'İngiliz modeli' hazırlığı başladı: Devlet gelir garantisi verecek!

AK Parti kaynakları son zamanlarda sık sık gündeme gelen tarım sektöründe, ‘İngiliz modeline’ benzer bir sistem kurularak, üreticinin ürününü sigortalatması durumunda devletin gelir garantisi vereceğini bildirdi.

45 bin araç geçiş garantisi verilmişti! 1915 Çanakkale Köprüsü'nden kaç araba geçti?

45 bin araç garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprüden paylaştığı fotoğrafla birlikte yeni yapılan Çanakkale Köprüsü’nden araç geçiş sayısını paylaştı.

İkinci el araçlarda Sıfır kilometre garantisi!

İkinci el otomobil satışları yapan firmalar, satışlarını yeniden artırmak amacıyla farklı uygulamalar düzenlemeye başladı. Bu uygulamalardan biri de sıfır kilometre garantisi oldu. Artık ikinci el otomobil satışı yapan firmalar alıcılarına, sıfır kilometre garantisi sunuyor. Ayrıntılar haberimizde..

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

The Superior Suites'te aylık 13 bin TL kira gelir garantisi!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen ve bölgenin "Bölgesinin Getiri Potansiyeli En Yüksek Konut Projesi" seçilen The Superior Suites Kordon İstanbul aylık 13 bin TL kira gelir garantisi sunuyor.

İş Bankası, blockchain destekli ödeme garantisi sunan ilk Türk bankası oldu!

Türkiye İş Bankası, blockchain teknolojisini kullanarak dış ticarete aracılıkta bulunan ve dış ticarette ödeme garantisi sağlayan ilk Türk bankası olma ünvanına sahip oldu.

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 

Komisyoncunun garantisi Haberi

Komisyoncunun garantisi

Komisyon sözleşmesi kanunu!

Alım veya satım komisyonculuğu, komisyoncunun ücret karşılığında, kendi adına ve vekâlet verenin hesabına kıymetli evrak ve taşınırların alım veya satımını üstlendiği sözleşme komisyon sözleşmesi oluyor.


Bu sözleşme ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.


ONBİRİNCİ BÖLÜM

Komisyon Sözleşmesi

A. Alım veya satım komisyonculuğu

I.Tanımı

MADDE 532- Alım veya satım komisyonculuğu, komisyoncunun ücret karşılığında, kendi adına ve vekâlet verenin hesabına kıymetli evrak ve taşınırların alım veya satımını üstlendiği sözleşmedir.


Bu bölümdeki hükümler saklı kalmak üzere, komisyon sözleşmelerine vekâlet hükümleri uygulanır.


II. Komisyoncunun borçları

1. Bildirme ve sigortalama borcu

MADDE 533- Komisyoncu, yaptığı iş hakkında vekâlet vereni bilgilendirmek ve özellikle talimatının yerine getirildiğini kendisine hemen bildirmekle yükümlüdür.

Vekâlet verenin talimatı olmadıkça komisyoncu, sözleşmenin konusunu oluşturan şeyleri sigorta ettirmekle yükümlü değildir.


2. Özen borcu

MADDE 534- Satılmak üzere kendisine gönderilen eşya açıkça ayıplı...