05 / 05 / 2024

Komşumla anlaşamazsam yapı kayıt belgesi alamayacak mıyım

Komşumla anlaşamazsam yapı kayıt belgesi alamayacak mıyım

13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı sona erdirecek olan İmar barışı başvuruları dün resmen başladı. Düzenleme ile birden fazla bağımsız bölümü ve malikini barındıran, apartman tarzı binalara nasıl Yapı Kayıt Belgesi alınacağı da belirlendi...

Dünya Bankası ile 18 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldı: 165 bin ev ve emekliye zam yapılabilir!

Dünya Bankası ile yürürlüğe alınan 18 milyar dolarlık kredi anlaşması kapsamında neler yapılabilir? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Adalet Bakanlığı personeline TOKİ'den ev verilsin' talebi: Milletvekili Meclis'te açıkladı!

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerin taleplerini ve beklentilerini Meclis'te sıraladı. Bunların arasında TOKİ ile anlaşma yapılması da yer aldı. İşte ayrıntılar...

Ertuğrul Doğan'dan Kartal arazisi açıklaması: Trabzonspor'a kazandırılıp Emlak Konut GYO veya TOKİ ile anlaşma yapılacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, olağan mali genel kurulunda önemli açıklamalarda bulundu ve Kartal arazisi ile ilgili son durumu paylaştı. 

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Arabulucuda anlaşamayan ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Resmen açıklandı! Dava açmak...

1 Eylül’de başlayan kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasına ilk 15 gün içinde 14 binden fazla başvuru geldi. Peki arabulucuda anlaşma yapılamazsa dava açılabiliyor mu? İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlığında 'arabuluculuk' dönemi başladı: 10 günde binlerce başvuru yapıldı!  

1 Eylül tarihinde devreye giren 'arabuluculuk' sistemi hakkında bilgi veren Bakan Tunç 10 gün içinde binlerce başvurunun yapıldığını ilk günden bile anlaşanların olduğunu aktardı. 

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Merkez Bankasıyla ilgili flaş dolar gelişmesi yaşandı

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında önemli bir anlaşma yapıldı.

Beyaz eşya devi Arçelik, ABD'li şirketin Avrupa iştiraklerini alıyor

Arçelik global büyüme yolculuğunda önemli bir adım daha atarak dünyanın önde gelen ev aletleri üreticilerinden Whirlpool ile Avrupa’daki üretim, satış ve pazarlama iştiraklerini bünyesine katmak üzere anlaşma yapıldı.

Komşumla anlaşamazsam yapı kayıt belgesi alamayacak mıyım Haberi

Komşumla anlaşamazsam yapı kayıt belgesi alamayacak mıyım

İmar barışı başvuruları başladı. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İmar barışı düzenlemesiyle, birden fazla bağımsız bölümü ve malikini barındıran, apartman tarzı binalara nasıl Yapı Kayıt Belgesi alınacağı da belirlendi. 

1- Komşumla anlaşamazsam yapı kayıt belgesi alamayacak mıyım?

Takvim'de yer alan habere göre, yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılardaki aykırılıklarda, Yapı Kayıt Belgesi bedelinin tamamı ödenmeden Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmeyecek. Yapı kullanma izni alındıktan sonra yapılmış aykırılıklarda, aykırılık hangi bağımsız bölümle ya da bölümlerle ilgiliyse o bağımsız bölümlerin maliklerinin kendi paylarına düşen bedeli ödemesi gerekiyor.

2- Kim ne kadar ödeyecek?

Yapı malikleri, yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılardaki aykırılıklarda yapının tamamı için hesaplanan Yapı Kayıt Belgesi bedeline, kendi bağımsız bölümünün kullanım durumuna göre eşit olarak katılmak zorunda olacak. Yapı Kayıt Belgesi...