15 / 05 / 2024

Komşunun eve zarar vermesi

Komşunun eve zarar vermesi

Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünüdür. Peki, komşunun eve zarar vermesi halinde ilgili kişiye hangi yaptırımlar uygulanır?

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan çok sayıda yaşanan anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumu da bunlardan birisidir. Ev sahipleri kiracıları eğer eve zarar vermişse ne yaparlar? 

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Kışın kombi kapatan kat maliklerine uyarı: Komşunuz dava açıp, zarar talebinde bulunabilir

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler yakılmaya başlandı. Ancak kışın kombi kapatanlara peş peşe uyarı geldi. Böyle bir durumda komşular ile mahkemelik olabilirsiniz.

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Altın yatırımcılarına acil uyarı. Parlayan yıldız yine o olacak. Alın iki tane eve koyun

Analistlerden altın yatırımcılarına flaş bir tavsiye geldi. Altında parlayan yine o altın olacak. Eve alıp iki tane koymanızdan zarar gelmeyecek.

Kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve zarar verdiği durumlarda ne yapılabileceğini yazdı. Peki kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Komşunuz bunu yapıyorsa dikkat! Dava açabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sahibi olduğu parselin komşu parselle arasında yol olduğunu aktaran okuyucu, komşunun otel inşa ettiğini ve parseline tesis kurduğunu söyledi. Okuyucu şimdi ne yapabileceğini sordu.

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve verdiği zararla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

DASK’a talep arttı!

İzmir’in Seferhisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında onlarca binanın yıkılması ve birçoğunun ise zarar görmesi, zorunlu deprem sigortası DASK’ta talebi artırdı.

Gürültü yapan komşu için dava açılabilir mi?

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, tadilat yapan komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli?

Komşunun eve zarar vermesi Haberi

Komşunun eve zarar vermesi

Komşunun eve zarar vermesi!

Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak tanımlanıyor.


Komşuluk hukuku, Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenleniyor. Sınırları belirlenen hak ve sorumlulukların ihlal edilmesi durumunda ise Kabahatler Kanunu ile Türk Ceza Kanununda yer alan hükümlere göre yaptırımlar uygulanıyor. Bu hususta komşunun komşu eve zarar vermesi halinde Türk Ceza Kanunun 151 inci maddesi uygulanıyor.


Mala Zarar Verme

MADDE 151 - (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.


(2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında...