15 / 05 / 2024

komşuyu şikayet etmek

komşuyu şikayet etmek

Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünüdür. Peki, komşunun eve zarar vermesi halinde ilgili kişiye hangi yaptırımlar uygulanır?

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Dikkat bu haber herkesi ilgilendiriyor! Aldığı ürünü şikayet eden vatandaşların yarısı kazandı!

Aldığı üründen şikayetçi olan tüketicilerin yarısının kazandığı ortaya çıktı. 2022 senesinde aldığı üründen memnun olmayan vatandaşlar, tüketici hakem heyetlerine geçtiğimiz sene 635 bin 363 başvuru yaparken, ele alınan uyuşmazlıkların yaklaşık yüzde 50'sinin tüketiciler lehine karara bağlandığı ort

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

Site aidatını ödemeyenlere yüzde 5 gecikme cezası!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki komşuyu site aidatlarının ödenmemesinin cezası var mı?

Komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. Peki komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Komşuyu rahatsız edene ceza!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşuların birbirini rahatsız etmesi ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

komşuyu şikayet etmek Haberi

komşuyu şikayet etmek

Komşunun eve zarar vermesi!

Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak tanımlanıyor.


Komşuluk hukuku, Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenleniyor. Sınırları belirlenen hak ve sorumlulukların ihlal edilmesi durumunda ise Kabahatler Kanunu ile Türk Ceza Kanununda yer alan hükümlere göre yaptırımlar uygulanıyor. Bu hususta komşunun komşu eve zarar vermesi halinde Türk Ceza Kanunun 151 inci maddesi uygulanıyor.


Mala Zarar Verme

MADDE 151 - (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.


(2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında...