01 / 05 / 2024

Konser mekanlarının kiraları

Konser mekanlarının kiraları

Konser etkinliklerinde ortaya çıkan ekonomi, bu alandaki mekanların cazibesini de artırdı. Binlerce insanı buluşturan etkinlikler için dev konser alanları inşa edilmeye başladı. Bir mekanın gecelik kirası 50-100 bin TL'ye ulaşabiliyor...

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Yavuz Aydın'dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hayat pahalılığını Meclis gündemine taşıdı. Aydın, 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla istendiğine, vatandaşların kiraları da ödemekte zorluk çektiğine vurgu yaptı. İşte Aydın'ın o açıklaması...

Türkiye, Dubai'deki lüks villaların ilham kaynağı oldu!

Dünyada 65 ülkede lüks ve prestijli mekanların gözdesi olan Elazığ vişne mermeri Dubai'deki lüks villa projesinde kullanılmak üzere ihraç edilmeye devam ediyor. 

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

ABD'de kiralarını toplayamayan ev sahipleri evsiz kaldı!

Amerika'nın New York eyaletinde kira sorunu büyüyor. Üç mülk sahibi kadın kiralarını toplayamayınca evsiz kaldı. Federaller kira desteklerinin verilmemesinin ciddi kira krizi yaratacağı ön görüşünde. 

Sani Şener'den havalimanlarının kiralarına ilişkin açıklama!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, Levent Erden’in havalimanlarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı.

Ahmet Davutoğlu: Esnafımızın kiraları devlet tarafından karşılanmalı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Esnafımızın kira ve tüm faturaları devlet tarafından karşılanmalı" dedi ve kısmi kapanma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ASM binalarının kiraları 11 bin TL'ye kadar yükseldi!

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı, Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) çalışanlarının kullandıkları binalar için kira ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

Düğün salonları işletmecilerinden kira stopajı vergisi açıklaması!

Bir yıldır faaliyet gösteremeyen düğün davet mekanlarının işletmecileri iflasın eşiğine geldiklerini belirtti ve "Artık yeter" dedi. İşletmeciler, 2021 yılı sonuna kadar düğün davet salonlarından kira stopajı vergisinin alınmamasını talep etti.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Esnafların dükkanları kapalı ama kiralar ödeniyor!

Esnaf ve çalışanlar bir araya gelerek KABARE’yi kurdu. Ankara’da kurulan platform, mekanların iflas eşiğinde olduğuna dikakt çekti ve 'Ya bizi de açın ya da haklarımızı bize verin' çağrısında bulundu. 

İzmirli esnafın kiraları 3 ay ertelenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısıtlamalar sebebiyle zor durumda kalan esnafa destek olmak amacıyla belediyenin sahibi olduğu mülklerde faaliyet gösteren esnafın 3 ay boyunca kira bedelini erteleyeceklerini açıkladı. 

Konser mekanlarının kiraları Haberi

Konser mekanlarının kiraları

Dünya çapında konserlere ev sahipliği yapan İstanbul'da son döneme kadar akustiği güçlü, çağdaş konser mekanları yok denecek kadar azdı. Konser etkinliklerinde ortaya çıkan ekonomi, bu alandaki mekanların cazibesini de artırdı. Binlerce insanı buluşturan etkinlikler için dev konser alanları inşa edilmeye başladı. Bir mekanın gecelik kirası 50-100 bin TL'ye ulaşabiliyor. 


Gösterdiği performans ile istanbul dünyanın sayılı konser merkezlerinden biri haline geldi. Yolu İstanbul'dan geçmeyen dünya yıldızı yok gibi. Her ne kadar büyük yankı uyandıran isimleri müzikseverlerle buluştursa da, İstanbul, her dönem çağdaş konser mekanı fakiri oldu. Kârı düşük görüldüğünden yıllarca konser mekanı yatırımı yapılmadığı gibi, Kuruçeşme Arena, Parkorman gibi zamanın en güzel etkinlik mekanları başka yatırım projelerine dönüştürüldü. Oysa Avrupa'da konser mekanı yatırımlarında devlet desteği çok önemli rol oynuyor. Avrupa'da yatırımlara...