02 / 05 / 2024

konteyner için belediyeden izin alınması

konteyner için belediyeden izin alınması

Sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alan konteyner binalar, arsa sahipleri tarafından kullanılıyor. Peki, konteyner için belediyeden izin alınır mı?

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

AFAD olası İstanbul depremi için harekete geçti. Afet durumunda kullanmak için Silivri'de hayata geçirilen merkeze konteyner depolanmaya başlandı. İşte detaylar...

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Kahramanmaraş'ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta iş yerleri kullanılamaz hale gelen esnaflar için 15 konteyner dükkan kurulacak. 

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturası düzenlenmesi! İşte detaylar!

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturasında düzenlemeye gidildi. İşte detaylar!

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

Antalya'da evi yanan kadın için konteyner ev inşa edildi!

Antalya Kumluca Kaymakamlığı, ilçede evi yanan yaşlı kadın konteyner ev inşa ettirdi. 

Samsun Büyükşehir için müteahhitten rüşvet iddiası!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.’ya 30 bin TL rüşvet verirken yakalanan müteahhit Y.Ş., “Belediyeden 780 bin liralık hak edişimi alabilmek için verdim” diye konuştu.

Van'daki depremzedeler için konteyner kurulumuna başlandı!

Van Başkale'de 23 Şubat tarihindeki depremde evleri hasar gören depremzedeler için konteyner kurulumuna başlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan depremzede aileler için konteyner ev!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve civar illerde de hissedilen 6,8'lik depremden etkilenen aileler için konteyner ev gönderdi.

Elazığ’da 5 bin aile için konteyner kent kuruluyor!

Elazığ’daki depremin ardından Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE, kamu kurumları ve diğer yardım kuruluşlar tarafından ilk etapta 5 bin ailenin geçici barınması için konteyner kent kuruluyor.

Elazığ’da konteyner kent için yoğun mesai!

Elazığ’daki depremin ardından bölgelerde enkaz kaldırma işlemleri sürerken konteyner kent için konteyner kurulumu devam ediyor.

konteyner için belediyeden izin alınması Haberi

konteyner için belediyeden izin alınması

Konteyner için belediyeden izin alınır mı?

Sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alan konteyner binalar, arsa sahipleri tarafından kullanılıyor.


Fabrikalarda üretilen modüler yapılar olan konteynerler fabrikada tüm kullanım yerleri hazırlanıp gideceği yerde sadece düzgün bir zemin üzerine yerleştirilip elektrik ve gerekirse dıştan su bağlantısı ve giderler bağlanmak suretiyle kullanılmaya başlanabilen hızlı çözümler üretiyor.


Peki, bir arsa üzerine konteyner nasıl koyulur? Konteyner için belediyeden izin alınır mı?


İmar Kanunu gereğince, yapıların yasal kullanılabilmesi için ruhsat alınarak başlanması ve yapı kullanma izin belgesi alınarak bitirilmesi gerekiyor. 


Bu kurallar konteyner yapılar için de geçerli oluyor. Arsası üzerine konteyner koymak isteyen kimseler bağlı oldukları belediyeden ruhsat almak ile mükellef oluyor.


İnşaat ruhsatı için gerekli belgeler

1. Ruhsat başvuru dilekçesi.

2. Tapu.

3. İmar durumu (Belediyeden...