06 / 05 / 2024

Konut 2015 Konferansına kimler katılacak

Konut 2015 Konferansına kimler katılacak

Yem Etkinlik tarafından düzenlenen Konut 2015 Konferansı 24 Kasım günü saat 09:00'dan 18:00'a kadar devam edecek. Konferans Yapı Endüstri Merkezi'nde gerçekleşecek.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

THY'den çalışanlarına tam 14 bin yeni konut müjdesi! Yüzde 20 peşinat, 60 ay eşit taksit fırsatıyla!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı açıklamada şirketin Arnavutköy'deki arsasına çalışanlar için toplamda 14 bin konut yapımına karar verdiklerini duyurdu.

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla beraber Antalya’da bulunan evlere Rusların ve Ukraynalıların talebi arttı. Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu şekilde 20-30 konut birden aldığına, özellikle son bir haftada satışların oldukça yükseldiğine dikkat çekti.

Konut sitelerinin aidatlarına 2022 zammı geliyor!

Kiralarla yarış halinde olan aidat tutarları 2022 yılı için tekrar belirlenecek. Özellikle güvenlik ve temizlik personeli olan konut sitelerinde personel gideri asgari ücrete yapılan zam oranında yükselecek. Bu da aidatıın artmasına neden olacak en önemli kalemlerden.

Vedat Arslan: Pandemi öncesi konut satış rakamlarına döndük!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan konut satış istatistiklerini masaya yatıran Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesi satış rakamlarına dönüldüğünü dile getirdi. 

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor!

Sel ve yangın felaketinin yaşandığı bölgelerde meydana  çıkan hasarlar ortadan kaldırılıyor. Çalışmalar dahilinde TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor. 

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Ayıplı Konut Davaları konferansı yarın!

Ayıplı Konut Davaları konferansı yarın saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

Konut 2015 Konferansına kimler katılacak Haberi

Konut 2015 Konferansına kimler katılacak

Yem Etkinlik tarafından düzenlenen Konut 2015 Konferansı 24 Kasım günü saat 09:00'dan 18:00'a kadar devam edecek. Konferans Yapı Endüstri Merkezi'nde gerçekleşecek.


“Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi” Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen “Konut Konferansı”, Türkiye’de; yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturmaya devam...