30 / 04 / 2024

konut alacaklara yüzde 15 destek

konut alacaklara yüzde 15 destek

Konut sahibi olmak isteyen kimselere, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalara göre birtakım devlet desteği yapılacak. Peki, konut kredisi peşinatına devlet desteği nasıl yapılacak? İşte şartlar..

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

Yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 azaldı: Ruslara konut satışı 2.5 katına çıktı!

TEPAV'ın yayımladığı Doğrudan Yatırımlar Bülteni’nin 2023 Birinci Çeyrek sayısı rakamlarına göre, 2023 yılınınilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 geriledi. Ancak, Rus vatandaşlarına satışlar 2,5 katına yükseldi. İşte ayrıntılar...

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı. Rightmove verilerine göre bu ay ortalama konut fiyatı 367 bin 760 GBP oldu.

Vatandaş konut aldı halk evsiz kaldı! Daire fiyatı yüzde 477 arttı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut alacaklara yüzde 0,99 faizle 10 yıla kadar vadeli kredi verileceğini açıklaması gözleri yeniden sektöre çevirdi. Son yıllarda duran konut sektörü kredilerle hareketlenir mi bilinmez ama dar gelirli milyonlar artan kira yükü altında eziliyor.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 arttı?

Konut yatırımcılarının gözdesi olan İstanbul'un Pendik ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 artış gösterdi.

TL'deki değer kaybıyla yabancılara konut satışı yüzde 44 arttı!

TL, Dolar karşısında 1 senede yüzde 75 değer kaybetti. Dolarda yaşanan yükseliş ve TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle yabancılara konut satışı yüzde 44 arttı.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9,8 arttı!

İngiltere'de ev fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Konut fiyatları yüzde 9,8 oranında arttı.

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

konut alacaklara yüzde 15 destek Haberi

konut alacaklara yüzde 15 destek

Konut kredisi peşinatına devlet desteği nasıl yapılacak?

Konut sahibi olmak isteyen kimselere, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalara göre birtakım devlet desteği yapılacak.


Bu kapsamda, %75'lik kısma kredi kullanılması durumunda %25'lik için biriktirilen paraya devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalara göre, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Peki, konut kredisi peşinatına devlet desteği nasıl yapılacak?


Buna göre, "Ben konut almak için para biriktiriyorum" diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. 


Bunun için hesabın "Ama konut almak" şartıyla açılmış olması gerektiğini dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu konuyu şu şekilde örneklendirdi: 


"Sizin yüzde 25 peşinatı...