01 / 07 / 2024

Konut alıcılarının gözü stüdyo tip dairelerde

Konut alıcılarının gözü stüdyo tip dairelerde

4 BİNİ aşkın markalı konut projesini, haritadaki gerçek konumlarında ve 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verilerine göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde nitelikli projelerin ortalama yarısında 1+1 daireler yer alıyor.

Uzmanı 'Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin' diyerek uyardı: Tarım arazilerinin değeri yükselecek!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden "Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin" diyerek, çok önemli uyarılar yaptı. İşte Arif Güdül'ün o paylaşımı...

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

Emeklilerin gözü aynı anda aynı yere çevrildi. O banka promosyon miktarlarını güncelledi. Hemen öğrenin

Emekli vatandaşların gözü tek bir yere çevrildi. Yüksek promosyon veren bankalardan biri, promosyon miktarını güncelledi.

Konut alıcılarının gözü stüdyo tip dairelerde Haberi

Konut alıcılarının gözü stüdyo tip dairelerde

Bir dairenin, yaşam için alınsa bile, sahiplerince aynı zamanda yatırım aracı olarak da görüldüğünü söyleyen 3DKonut.com kurucusu Aybars Görpe, "Bu nedenle alıcılar, konutun ileride satılması durumunda değer kazanıp kazanmayacağına önem veriyor. Hatta kiraya verildiğinde ne kadar gelir getireceğini de hesaba katarak satın alma davranışı gösteriyor. Genelde daha kısıtlı bütçeye sahip alıcılar, verdikleri parayı kısa sürede geri kazanabilecekleri 1+1 daireleri sıklıkla tercih ediyor" dedi. 

YATIRIM AÇISINDAN DEĞERLİ 

Özellikle büyükşehirlerde son yıllarda küçük metrekaren daireler tercih edilir hale geldi. Gerek yatırım düşünen gayrimenkul alıcıları, gerekse kendi evinin sahibi olmayı planlayanlar, sunduğu farklı avantajlardan ötürü 1+1 dairelere daha çok ilgi duyuyor. Uzmanlara göre bu tip daireleri yatırım açısından değerli kılan en önemli özellik; ödenen bedeli kısa sürede geri kazandırması. Bununla birlikte, daha hızlı prim...