20 / 05 / 2024

konut almanın ipuçları

konut almanın ipuçları

Konut satın almak isteyenler birçok soruya cevap aramadan yola koyulmak istemiyor. İşte 12 adımda konut satın almak...

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy'ün geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy Genel Altyapı, Sanat Yapıları Ve Yol İnşaatı İşi'nin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu.

GABORAS Çekmeköy konut projesinde ön satışlar başladı!

GABORAS, Çizmeci İnşaat’ın Çekmeköy’de yeni başlayacağı konut projesinde ön satışlar başladı. GABORAS üyelerine özel ekstra indirimler ve avantajlar sunulacağı açıklandı.

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut fiyatlarını kim yükseltiyor?

Ticaret Bakanlığı tarafından, son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak ilanlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, Konut fiyatlarını emlakçıların değil mülk sahiplerinin yükselttiğini söyledi.

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 358 bin 200 TL oldu! Konut satın alınabilirlik endeksi yüzde 23,4 azaldı

Türkiye Konut Satın Alınabilirlik Endeksi'ne göre Türkiye genelinde Nisan 2023 sonu itibariyle konut satış fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 131 yükseldi. İşte ayrıntılar...

konut almanın ipuçları Haberi

konut almanın ipuçları

Fiyatların günden güne arttığı, kampanyaların art arda yapıldığı  gayrimenkul piyasasında nereden, hangi tip ve taksitlendirme seçenekleri ile  konut sahibi olabilirsiniz? 


1- Konut alımı bir ihtiyaç mı? 

Konutu yaşamak için mi yoksa yatırım amaçlı mı satın alacaksınız? Oturum içinse sosyal yaşam beklentisi, İşyerinize olan uzaklığı ve ulaşım imkânları, varsa çocuklarınızın eğitim kurumlarına yakınlığı ve diğer temel ihtiyaçların karşılanmasında sunulan imkânlar neler iyice kontrol ediniz.Yatırım amaçlı biralım yapacaksınız aynı ihtiyaçların kiracınız için de söz konusu olacağını unutmayınız. 


2- Fırsatlar tanıyor mu? 

Konutu yatırım amacıyla satın alacaksanız önceliğiniz düşük maliyet, yüksek getiri olabilir. Bunun için de fırsatları iyi değerlendirin. Satış seçeneklerini araştırın. Kupon satışların her projede karşınıza çıkabileceğini unutmayın. 


3- Örnek daireler yol gösteriyor mu? 

Örnek daire gezerken veya kataloğu incelerken dekorasyonundan, brüt ve net metrekaresini, cephesini ve...