02 / 05 / 2024

konut balonu 2013

konut balonu 2013

Sonbahara hızlı satış grafiğiyle başlayan sektörün ikinci yarıda bu rakamlara ulaşmasına kesin gözüyle bakılırken, satışların var olan 800 bin adet konut stoğunu da eriteceği vurgulanıyor.

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

2006’da kaleme aldığı “Konut balonu muhtemelen patlayacak” makalesi ile tüm dünyayı sarsan 2008 finansal krizini tahmin eden ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir uyarı yaptı: “Şimdi en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu öngörüyorum.”

Konut balonu o tarihte şişmeye başladı! Ünlü ekonomist grafiklerle açıkladı...

Konut fiyatları aldı başını gitti. Arz talebi karşılamayınca fiyatlar yükseldikçe yükseldi. Merkez Bankası eski Baş ekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara konut fiyatlarının yükselişe geçtiği tarihi duyurdu. İşte detaylar...

İzmir’de konut fiyatlarında sadeleştirilmeye gidilmeli!

İzmir’de arsa ve konut fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna değinen Gayrimenkul PR, konut balonu krizi oluşmadan önce alınması gereken tedbirleri anlattı...

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

Türkiye'de konut balonu var mı?

Konut sektöründe dillendirilen konut balonuna ilişkin endişeler gerçekçi mi? Türkiye'de konut balonu var mı? İşte yanıtları...

Konut balonu tartışması sürüyor!

TÜİK, 2018 Ocak konut satış raporunu yayınladı. Açıklanan rapora göre Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 oranında artarak 97 bin 19 oldu. Peki, sektörde konut satışları ne durumda?

Türkiye'de konut balonu yok!

Mesa Yönetim Kurulu Erhan Boysanoğlu, 2016’da yılı için açıklanan konut satış verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Boysanoğlu, Türkiye'de konut balonunun olmadığını belirtti.

Türkiye’de konut balonu yok, risk var!

JLL Türkiye Araştırma Ekibi, ‘Türkiye’de konut balonu var mı?’ sorusunun yanıtı için bir çalışma yaptı. Araştırmadan çıkan sonuca göre Türkiye’de konut balonu yok, risk var. Rakamlar, Türkiye’nin ABD’dekine benzer bir kriz yaşamasının mümkün olmadığına işaret ediyor.

İstanbul'da konut fiyatları son 3 yılda yüzde 70 arttı!

İstanbul genelinde konut fiyatları 2013 2.Ç. ve 2016 2.Ç. arasını kapsayan son 3 yıllık dönemde cari fiyatlarla toplam yüzde 70 artış gösterdi.

Konut balonu için arz talep dengesine bakılmalı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Rahvalı, Bloomberg HT'nin düzenlediği “Türkiye İyi Gelecek” konferansında, ertelenen konut talebinin son kampanyalarla realize olduğunu belirtti.

İspanya'da konut balonu patladı!

Ekonomik kriz sonrası İspanya'da konut balonu 'güm' diye patladı ve enkazın altında milyonlar kaldı. Konut kredisi kullanan yüz binlerce İspanyol, taksitlerini ödeyemeyince evlerini kaybetti.

konut balonu 2013 Haberi

konut balonu 2013


Geçen yılı düşük satış oranlarıyla kapatan gayrimenkul sektörü bu yıl ise satış rekoru kırmaya hazırlanıyor. Dünyada gayrimenkulde yeni bir balon tartışması başlarken Türkiye’de gayrimenkul sektörü bu yılın ilk 6 ayında gaza bastı ve 500 bin konut satış yapıldı. Böylece sektör satış rekorunu kırarken,  satışların yıl sonunda ise 1 milyonu aşması bekleniyor. Bu oranla Türkiye gayrimenkul sektörü tarihinde en büyük satış rakamına ulaşacak. Sonbahara hızlı satış grafiğiyle başlayan sektörün ikinci yarıda bu rakamlara ulaşmasına kesin gözüyle bakılırken, satışların var olan 800 bin konut stoğunu da eriteceği vurgulanıyor. Sektördeki bu hızın nedeni ise Türkiye ekonomisindeki büyüme olduğu kadar düşük KDV oranlarından faydalanma isteği olarak gösteriliyor. Bu yıl itibariyle yapılan düzenleme ile yeni ruhsat alacak konutlarda KDV yüzde 18’e çıktı. Bu nedenle...