29 / 04 / 2024

konut faizleri yükseldi mi

konut faizleri yükseldi mi

Tona Yapı ve Safa İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal gerçekleşen seçim sonrası inşaat sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Erdal “Yatırım yapmak için en doğru zaman” dedi. 

Mortgage krizi konut faizini yükseltti

Amerika ve Avrupa'da yaşanan mortgage krizi, Türkiye'de yüzde 1'in altına düşmesi beklenen konut kredisi faizini, beklentinin aksine yüzde 1.34'e kadar çıkardı

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi

İngiltere’de konut fiyatları bu yılın kasım ayında yüzde 0,2 artarak yükseldi. Konut finansman kuruluşu Nationwide’dan yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu yılın kasım ayında aylık bazda yüzde 0, 2 artış yaptığı belirtildi. İşte haberin detayları...

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi! Ev almak gitgide zorlaşıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, konut fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Buna göre; Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

konut faizleri yükseldi mi Haberi

konut faizleri yükseldi mi

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün seçim sonrası hareketleneceğini dile getiren İlhan Erdal şu açıklamalarda bulundu: “ Görüyoruz ki şu an konut sektörü bir süreç içerisinde. 2018 yılında konut satışlarında bir artış yaşanacağını düşünüyorum. Ülke ve millet olarak, daha önceki seçimlerden farklı, yeni bir Hükümet sisteminin oylandığı çok önemli bir seçimi geride bıraktık. Biz yatırımcılara bu noktada büyük işler düşüyor. Bizlerin çaba ve gayretleri ile 2018 yılında konut satışlarında bir artış yaşanacağını düşünüyorum. TÜİK Mayıs ayı verilerine baktığımızda da bu sürecin işlemeye başladığını görüyoruz. Ülke genelinde mayısta satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 16,07 artış gösterdi. Konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,7 artarak 119 bin 655 olarak gerçekleşti. Ankara’da gerçekleşen satış oranı 11...