02 / 10 / 2024

konut fiyatları artışı bursa

konut fiyatları artışı bursa

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Şükrü Kızılot: Yeni yılda Bursa'da konut ve arsa fiyatları yükselecek!

Vergi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından Hilton Otel'de düzenlenen toplantıda verdiği bilgilere göre, yeni yılda Bursa'daki konut ve arsa fiyatlarının çok yüksek olacağını söyledi..

Uzmanı açıkladı: Konut fiyatları artık düşmeyecek!

Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarının düşmeyeceğini söyledi. 

Amerika'da konut fiyatlarında senenin en küçük artışı yaşandı!

ABD'de müstakil konut fiyatları haziran ayında bir önceki aya göre düştü. Konut arzını artırması ile haziranda fiyatlar senelik bazda yaklaşık bir senenin en küçük artışını yaşadığı kaydedildi.

Konut fiyatlarındaki artış Kasım ayında başlar…

Konut fiyatlarında reel bazda gerileme devam ederken, düşüş hızı ise yavaşladı. Girişimci Mert Ergün ev almak isteyenleri uyararak,  Kasım ayı ile birlikte sıfır konutlarda fiyat artışının başlayacağını söyledi.  

İnşaat maliyetlerinde yaşanan artış ve azalan üretim, konut fiyatlarını tehdit ediyor!

Antalya Emlakçılar İş Takipçiler ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar yaptığı açıklamada konut üretimindeki düşüş ve inşaat maliyetlerinde yaşanan artışın, konut fiyatlarında ciddi bir yükselişe neden olabileceğini söyledi.

Konut fiyatlarındaki artış için tarih verildi! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Yüzde 25 kira sınırlamasının kaldırılmasının ardından konut fiyatları hareketlendi. Sektör temsilcileri, fiyatlardaki artış için tarih verdi. İşte o açıklama...

Kiralık konut fiyatlarında Mart’ta başlayan artış uçuşa geçti!

Konut fiyatlarındak artış hızı yavaşlasa da kiralık konutlardaki yükseliş hızla sürüyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, kiralık konut fiyatlarındaki artışın Mart ayı itibariyle uçuşa geçtiğini söyledi.

Şu an ev fiyatları yerinde sayıyor ama kiralar katlanıyor: Kiralardaki artış konut fiyatlarını da tırmandırır!

Yeni ev alacaklar ve konuta yatırım yapacaklar, konut fiyatlarını yakından takip ederken; fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Peki konut fiyatları yükselecek mi? Konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Konut piyasasında satış dengesi değişti! Fiyatları artık satıcı değil alıcı belirliyor! 

Konut piyasasında satışlar düşmeye devam ediyor. Konut ilanları her geçen gün artarken, bir evin ilanda kalma süresi 100 güne kadar çıkıyor. Talebin azaldığı piyasada fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirlemeye başladı. İşte detaylar...

Merkez Bankası açıkladı! Konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artış gösterirken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Küresel konut fiyatları neden artıyor?

Geçtiğimiz Nisan'da Çin hariç küresel konut fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 3'ten fazla artış gösterdi. ABD'de konut fiyatları geçen seneye göre yüzde 6,5 artış gösterirken, Avustralya'da yüzde 5 artış gösterdi. Portekiz'de yine konut fiyatları arttı.

Konut fiyatlarındaki artış yabancıyı da vurdu! İstanbul'da yabancıya satış yüzde 67 düştü! 

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış, vatandaşlık ve ikamet izni için talep edilen limitlerin yükseltilmesi yabancıların ülkemizdeki konut alımlarına da yansıdı.

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

konut fiyatları artışı bursa Haberi

konut fiyatları artışı bursa

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre, Bursa'da konut fiyatları ortalama 339 bin 154 TL, geri dönüş süresi 20 yıl oldu.

Bursa’da Kasım 2020 sonu itibarıyla, son bir sene içerisinde konut fiyatları yüzde 23,95 oranında artarak, ortalama konut satış fiyatı 339 bin 154 lira oldu.

 
Bursa'da ortalama geri dönüş süresi 20 yıl

Endeksacom’un verilerine göre, Bursa’da ortalama konut metrekare satış fiyatı Kasım 2020 sonu itibarı ile 2 bin 531 lira olurken, geri dönüş yani amortisman süresi 20 yıl seviyelerinde.


Bursa'da konut fiyatları en fazla artan ilçeler

Yıllık ortalamalara bakıldığında son bir senede Bursa kentinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla İznik, Gemlik, Nilüfer, Kestel ve Orhangazi oldu. Endeksa’nın güncel verilerine göre son bir senelik değer artışı İznik’te yüzde 39,40, Gemlik’te...