29 / 04 / 2024

Konut fiyatları faiz zammı

Konut fiyatları faiz zammı

Doların TL karşısında geldiği seviye, konuta da yansıyor. Sektör temsilcileri çimento, demir gibi ana hammadde fiyatlarının dövize paralel oranda artmasıyla markalı konutlarda yüzde 20'ye yakın zam olacağını belirtiyor.

Konut fiyatlarına yüzde 20 dolar zammı mı geliyor?

Dolardaki artış bir tek konuta yaradı. Satışlar yüzde 32 arttı. Ancak tehlike de kapıda. Dolar düşmez ise ufukta yüzde 20 zam gözüküyor...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Düşük faizli konut kredisi için adım atıldı! Bu gerçekleşirse her şey çok değişir! Güncel konut kredisi faiz oranları!

Son 40 ayda konut kredisi faizlerinin zirve yapmasıyla vatandaşlar düşük faizli konut kredisi aramaya başladı. Yüksek fiyatların yanı sıra konut kredisi faiz oranlarının talebi karşılamaması üzerine hükümetin bir adım attığı öğrenildi.

Faiz artışı küresel konut pazarını olumsuz etkiliyor! Konut fiyatları yüzde 25 düşecek! 

Küresel borçlanma maliyetlerindeki artış, gelişmiş ve gelişmekte olan dünyada konut piyasasında yaşanan patlamayı tam anlamıyla tersine çeviriyor. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Son hamle konut fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım, yeniden faiz indirimi sürecine girilmesinin, bol ve ucuz para nedeniyle fırlayan konut fiyatlarında beklenen düzeltmenin gelmesine engel olacağını söyledi.

İhtiyaç, taşıt ve konut kredi faiz oranları açıklandı! İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası faiz oranları listesi...

Özel ve kamu bankalarının ihtiyaç, taşıt ve konut kredi faiz oranlarının Nisan ayı güncel fiyatları belli oldu. Peki hangi banka ne kadar faizli kredi imkanı sunuyor? İşte Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Ziraat Bankası 18 Nisan 2022 faiz oranları listesi...

Moskova'da konut fiyatları yüzde 30 düşebilir!

Rusya'da Merkez Bankası'nın faiz kararını yükseltmesinin ardından konut fiyatlarına rağbet yaşanmıştı. Uzmanlar Rusya Moskova'da konut fiyatlarının düşüşe geçeceğini öngörüyor.

Konut kredisi faiz oranları düştü, fiyatlar tavan yaptı!

Dolardaki artış ve kredi oranlarının düşmesi bazı ev sahipleri için fırsat kapısı oldu. Son iki ay içerisinde satılık konut fiyatları yüzde 50 arttı. 

Konut kredisi faiz oranları Aralık ayına nasıl başladı? 

Konut fiyatlarının her geçen gün artmasından vatandaşlar endişe duysa da konuta olan talep azalmadı. Sektörün hareketlendiği bu dönemde vatandaşların imdadına konut kredisi faiz oranları yetişiyor. Peki, konut kredisi faiz oranları yeni aya nasıl başladı?

Faizler indi, konut fiyatları uçtu!

Kamu bankaları tarafından başlatılan faiz indirimi sektörde konut fiyatlarını da yükseltti.

Konut kredisi faiz indirimi fiyatları katladı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini yüzde 1.29’a kadar düşürmesinden sonra, fırsatçılar yeniden ortaya çıktı. Faiz indiriminin geçerli olduğu 26 Ekim’den itibaren ikinci el konut fiyatları yükselişe geçti.

Konut fiyatları faiz zammı Haberi

Konut fiyatları faiz zammı

2.74 liraya ulaştı Yılbaşından bu yana sürekli yükseliş eğiliminde olan dolar önceki gün tarihi bir zirveye daha çıkarak 2.74 ile bu zamana kadarki en yüksek seviyesini gördü. Yaklaşan seçimler ve dışarıda özellikle Amerika Merkez Bankası (Fed) kaynaklı gelişmeler, doların çok daha yukarı seviyelere gideceğine işaret ediyor. 


Dolarda yaşanan bu yükseliş özellikle üretim bazlı sanayiciler olmak üzere inşaat sektörünü de etkiliyor. 

Beklenti yüzde 20 İnşaat sektöründe başta çimento ve demir olmak üzere birçok kalemde maliyetler katlandı. Dolardaki artışın sürmesi ve kurun sabitlenmemesi halinde zam tehlikesi kapıda. Markalı konutlarda şu an rekabet nedeniyle kısa vadede artış beklenmiyor ancak asıl artışın .7 Haziran'daki seçim sonrası başlayacağı ve 2016'da daha fazla hissedileceği belirtiliyor. Enflasyonla birlikte fiyat artışının yüzde 20'yi bulması bekleniyor.

Satış Mart'ta arttı


 Türkiye'de konut satışları...