03 / 05 / 2024

konut fiyatları geriledi mi

konut fiyatları geriledi mi

Gayrimenkul sektörü son günlerde konut fiyatlarının gerilediğine ilişkin haberlerle gündeme taşınıyor.

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Konutta 3 yıl sonra fiyatlar geriledi!

Konut fiyatları ve kiralardaki baş döndüren artış bir nebze de olsa duruldu. Üç büyükşehirde fiyatlar geçtiğimiz ekim ve kasım ayında, 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. İşte detaylar...

Gayrimenkul uzmanı oran vererek açıkladı: İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20 düşüş!

İki senedir sürekli artan konut fiyatları bazı bölgelerdeki düşüşleri ile dikkat çekiyor. Peki konut fiyatları ne kadar geriledi, düşmeye devam edecek mi?

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

İngiltere'de konut fiyatları 11 sene sonra ilk defa geriledi!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax yaptığı açıklamada ülkede ortalama konut fiyatlarının bu yılın mayıs ayında 286 bin 582 sterlin olduğunu duyurdu.

Almanya’da konut fiyatları 12 yılın ardından ilk defa düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya’da konut fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,6 geriledi ve 2010’dan beri ilk defa düştü.

Konut fiyatları yıllık olarak arttı! Satışlar neden geriledi?

Vatandaşın konut alma hayalleri neredeyse suya düşerken piyasadaki alıcılar yatırımcılar ya da yabancılar oldu. Ekonomistler, konut fiyatlarını, yüzde 15'e varan yabancı satışlarının katladığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları son 15 ayda ilk kez geriledi!

İngiltere'de konut fiyatları Ekim'de 15 aydır ilk kez geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 düştü. 

İngiltere'de konut fiyatları Temmuz ayında yüzde 0,5 geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de Temmuz'da konut fiyatları yüzde 0,5 geriledi.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

konut fiyatları geriledi mi Haberi

konut fiyatları geriledi mi

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut fiyatlarının gerilediğine dair haberlere tepki göstererek, "Rakamlar ortada. Çıkan bu tür haberler asılsız. Türkiye ekonomisine konut sektörü üzerinden operasyon yapılmaya çalışılıyor" diyorlar. 



Gayrimenkul sektörü son günlerde konut fiyatlarının gerilediğine ilişkin haberlerle gündeme taşınıyor. Sektöre ilişkin bütün raporlar, araştırmalar ve konut satış istatistikleri aksini söylerken, bu iddianın dile getirilmesi ve manşetlere taşınması ise sektör temsilcilerini şaşırtmış durumda.


VERİLER ORTADA!


Bu tavrın ‘maksatlı’ olduğunu düşünen gayrimenkul sektörü oyuncuları, Türkiye ekonomisine konut sektörü üzerinden operasyon çekilmeye çalışıldığını dile getiriyorlar. İnşaat sektörünün ülkenin lokomotif sektörleri arasında başı çektiğini ifade eden sektörün önde gelen temsilcileri, "Ekonomiyi lokomotif sektöre zarar vererek vurmaya çalışıyorlar. Ortada bu kadar net veri varken, bu iddiaların siyasi maksatlı olmadığını düşünmek mümkün değil" görüşünü paylaşıyorlar.


İnsanların güvenini kırmaya çalışıyorlar 


Sur Yapı...