17 / 05 / 2024

konut fiyatları seçimden sonra artacak mı

konut fiyatları seçimden sonra artacak mı

Türkiye'de önümüzdeki 12 ay içinde konut fiyatlarında yükseliş beklentisi 10 puan artışla yüzde 82 oldu. Türkiye bu oran ile konut fiyatı artışlarının en çok beklendiği ülke konumunda.

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Benzin, motorin, LPG fiyatları seçimden önce kaç TL oldu? Yeni zam ve indirim geldi mi? Hemen bu rakamlara bakın!

Araç sahipleri son dakika benzin, motorin, LPG litre fiyatlarını merakla araştırıyor. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları seçimden önce kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, Petrol Ofisi 25 Mart 2024 fiyat listesi...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul danışmanı Murat Temur konut fiyatlarının seçimlerden sonra fırlayacağını söyledi.

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinin ardından konut fiyatlarının yükseleceği kaydedildi. Gayrimenkul sektöründe 2023’ün ilk dört ayında birçok sebep yüzünden düşen satışların, seçim sonrası dönemde yükselebileceğini ifade eden uzmanlar, fiyatların yüzde 40’a kadar yükselebileceğini belirtti

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarında ‘acil’ gevşeme!

Piyasalarda seçim öncesi yavaşlayan hareket, satılık konut tarafında da kendini göstermdeye başladı. Konut fiyatlarında yeni bir yükseliş veya düşüş yok. Fakat acil satılık ilanlarında yüzde 5’e kadar bir gevşeme fark ediliyor.

Seçimden sonra altın fiyatları ne olur? İslam Memiş yeni rakam vererek peş peşe açıkladı! Bakmayan çok pişman olacak!

Altın fiyatları son günlerde rekor kırarken vatandaşların asıl merak ettiği ''seçimden sonra altın fiyatları ne olur?'' sorusu. İslam Memiş altın fiyatları için, seçim sonrasını işaret ederek yeni rakamları açıkladı. Bakmayan çok pişman olacak!

Seçimden sonra konut fiyatları yükselecek mi?

"Döviz yatay seyrediyor, faizlerdeki düşüş nedeniyle mevduat cazip değil, Kur Korumalı Mevduatlar da çözülme eğiliminde, para köşeye sıkışıyor, gidilebilecek pek bir adres kalmıyor" diyen Alaattin Aktaş, konut fiyatlarının seçim sonrasında artabileceğine işaret etti.

Konutta alım zamanı mı? İkinci el konut fiyatları düşecek mi?

Faizin düşük, enflasyonun ise yüksek olduğu piyasa şartlarında konuttun 'peynir ekmek gibi' satılması gerekiyor ama konut satışlarındaki gerileme sürüyor. Bankalar, alıcılar, satıcılar ekseninde neler oluyor? Seçimden sonra konut piyasası nasıl şekillenecek? İşte merak edilen sorulara yanıtlar...

konut fiyatları seçimden sonra artacak mı Haberi

konut fiyatları seçimden sonra artacak mı

Türkiye'de önümüzdeki 12 ay içinde konut fiyatlarında yükseliş beklentisi 10 puan artışla yüzde 82 oldu. Türkiye bu oran ile konut fiyatı artışlarının en çok beklendiği ülke konumunda.


ING Bank'ın “Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması 2015" sonuçlarına göre, Türkiye'de gelecek 12 ay içinde konut fiyatları artacak diyenlerin oranı geçen yıl yüzde 72 iken, bu yıl yüzde 82’ye yükseldi.


Avrupa, ABD ve Avustralya dahil olmak üzere toplam 15 ülkede gerçekleştirilen araştırmada, Türkiye konut fiyatlarında artışın en fazla beklendiği ülke olurken; bu oran Avrupa'da yüzde 56'da kaldı.


Türkiye'deki katılımcıların yüzde 55’i faiz oranları düştükçe konut fiyatlarının yükseleceği görüşünü taşırken; faiz oranlarındaki düşmenin konut fiyatlarını da düşüreceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 14'te kalıyor.


Araştırmaya göre, Avrupa ülkelerinde yaşayan her dört kişiden biri her ay ev kredisi ödemenin...