28 / 08 / 2024

konut fiyatlarına haksız zam

konut fiyatlarına haksız zam

Kamu bankalarının tarihin en düşük konut kredisi kampanyası başlatması, fırsatçı mal sahibi ve gayrimenkul şirketlerini ortaya çıkardı.  Fırsatçılar, konuta yoğun talep gelmesi üzerine yüzde fiyatlara yüzde 30'lara varan oranlarda zam yaptı.

Konut fiyatlarındaki reel düşüş alım fırsatı sunuyor!

Bugünü yazısında konut fiyatlarına yaşanan reel düşüşün alım fırsatı sunduğunu belirten, Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen "Konutta hiçbir fiyat alınamayacak kadar yüksek, satılamayacak kadar düşük değildir" ifadelerini kullandı.

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş 2024'ün ilk 6 ayına damga vurdu! Konut almak için doğru zamandayız!

Endeksa, Türkiye genelinde konut piyasasındaki değer değişimlerine yönelik yarıyıl raporunu açıkladı. Satılık konut fiyatlarındaki reel düşüş trendi, 2024’ün ilk altı ayına damgasını vurdu. 

Kiracılardan sosyal konut çağrısı! Uzmanlar uyarıyor, sosyal konut yapımına hız verilmeli...

1 Temmuz 2024 itibari ile kira zammında uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması sona erdiği açıklandı. Bu karar sonrasında kiracılar da zor durumda kalıyor. Uzmanlar, sorunun çözümü için sosyal konut yapımına hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

2018-2024 arasında kiralar 6 kat, konut fiyatları 12 kat arttı! CHP'li milletvekilinden 3 maddede barınma sorununa çözüm

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, "2018-2024 arasında kiralar 6 kat, konut fiyatları 12 kat arttı" dedi ve barınma sorunu için çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları, gram altın cinsinden uzun dönem ortalamasının altına geriledi!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu konut fiyatlarının gram altın cinsinden uzun dönem ortalamasının altına gerilediğini açıkladı. Peki ortalama konut birim fiyatı kaç gram altın oldu?

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Evini 5'inci yıldan sonra satanlara vergi gelmesinin konut fiyatlarına faydası olmaz! 

Artık konutunu 5’inci seneden sonra satanlardan da vergi alınması planlanıyor. Finansal danışman Hüseyin Kantürk,  bunun dar gelirli insanlara ve konut fiyatlarına hiç bir faydası olmayacağını belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bodrum'da konut fiyatları Avrupa başkentlerinin 3 katına çıktı!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da konut fiyatları Avrupa başkentlerinin 3 katına çıkarken hem yaşanan bu durum hem de altın vize yabancı yatırımcıları Avrupa'ya yöneltti.

Otomobil fiyatları düştü, darısı konut fiyatlarının başına!

Otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sıfır otomobil fiyatlarında peş peşe kampanyalar açıklanırken, ikinci el piyasasında fiyatlar geriliyor. Gazeteci Zafer Şahin, otomobil fiyatlarındaki düşüşe değinerek, 'darısı konut fiyatlarına' dedi. 

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

konut fiyatlarına haksız zam Haberi

konut fiyatlarına haksız zam

Kamu bankalarının tarihin en düşük konut kredisi kampanyası başlatması, fırsatçı mal sahibi ve gayrimenkul şirketlerini ortaya çıkardı. 

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; fırsatçılar, konuta yoğun talep gelmesi üzerine yüzde fiyatlara yüzde 30'lara varan oranlarda zam yaptı. Emlakçılar, "İkinci el konutlarda fiyatlar bir gecede yüzde 30 zamlandı. Şişirme fiyatlara kanmayın, sıkı pazarlık yapın" uyarısında bulundu.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, kampanya açıklanır açıklanmaz ciddi bir talep oluştuğuna dikkat çekerek, faiz oranlarının gerçekten cezbedici olduğunu belirtti. Emlakçıların komisyonla çalıştığı için konutun bir an önce satılmasını istediğini, onların zam yapmayacağını dile getiren Aşa, fakat meslek kriterlerine sahip olmayan, herhangi bir odaya veya STK'ya bağlı bulunmayan çok az sayıda emlakçının da fiyat artışı yapabileceğinie vurgu yaptı.

Aşa, yoğun talep sebebiyle ortalama yüzde 10 artış olduğunu...