24 / 07 / 2024

konut fiyatlarındaki yükseliş

konut fiyatlarındaki yükseliş

Türkiye'de yatırımcısının yüzünü en çok güldüren dolar ve konut oldu. 2015 yılında konut fiyatlarında yüzde 20 oranında artış yaşandığı görüldü. İstanbul'da konut fiyatı en çok artan semt ise Alemdağ oldu.

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş 2024'ün ilk 6 ayına damga vurdu! Konut almak için doğru zamandayız!

Endeksa, Türkiye genelinde konut piyasasındaki değer değişimlerine yönelik yarıyıl raporunu açıkladı. Satılık konut fiyatlarındaki reel düşüş trendi, 2024’ün ilk altı ayına damgasını vurdu. 

Son iki yılda konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın ve konutun son iki yıldaki yükseliş rakamları ortaya çıktı. Verilere göre konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor! Altında yükseliş devam edecek mi?

Yatırımcılar tarafından 'Güvenli liman' şeklinde bilinen altında herkesin merak ettiği soru fiyatlarında artış olup olmayacağı... Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi?

Bir evin fiyatı nasıl belirlenir?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yavaşlasa da artmaya devam ediyor. Vatandaş piyasada talep edilen fiyatlardan şikayetçi. Peki bir konutun gerçek fiyatı nasıl belirlenir? Fiyat üzerinde hangi faktörler etkili. İşin uzmanı tek tek anlattı.

Konut fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? 

Ülkemizde son 10 senedir konut satışları gerilemeye başladı. Söz konusu bu gerilemenin en büyük sebebi konut kredilerinin yüksek olması ve yabancıların konut alımından uzaklaşması şeklinde belirtilirken, konut fiyatlarında yaşanan düşüşün nedeni de merak ediliyor. Peki konut fiyatlarındaki düşüşün n

'Konutta nakit alım fırsatı' diyen Uzman isim tarih verdi! Konut fiyatlarındaki makas kapanacak!

Endeksa’nın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, TÜİK’in açıkladığı Nisan 2024 Konut Satış İstatistiklerini ve güncel konut fiyatlarındaki değişimi değerlendirerek, konutta nakit alım fırsatı olduğunu belirtti.

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

Yüksek kredi faizleri nedeniyle konut piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Konut fiyatlarındaki düşüsün geçici olduğunu söyleyen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban nedenlerini de açıkladı.

Ortalama bir konutun fiyatı 15 yıllık asgari ücrete eşitlendi!

Ülke genelinde konut fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Fahiş rakamlardan dolayı vatandaşlar konut sahibi olmakta zorlanırken, Şehir Plancısı Celal Erdoğdu konut fiyatlarını asgari ücretle karşılaştırdı ve ortalama bir konut fiyatının 15 yıllık asgari ücrete eşit olduğunu söyledi. 

Konut fiyatlarındaki artış yabancıyı da vurdu! İstanbul'da yabancıya satış yüzde 67 düştü! 

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış, vatandaşlık ve ikamet izni için talep edilen limitlerin yükseltilmesi yabancıların ülkemizdeki konut alımlarına da yansıdı.

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

İnşaat maliyetleri artarken, konut fiyatları düşüyor

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi Şubat 2024 itibariyle yıllık bazda yüzde 70 yükseldi. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, maliyetteki yükselişe rağmen konut fiyatlarındaki düştüğünü söyledi.

Konut fiyatları vatandaşı mülksüzleştirdi! Kiracı oranı artıyor!

Kiracı oranı 2013 yılında yüzde 21,3 iken, 2023 yılında yüzde 27,8'e yükseldi. Konut fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşı mülksüzleştirdi. 

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

konut fiyatlarındaki yükseliş Haberi

konut fiyatlarındaki yükseliş

Türkiye'de yatırımcısının yüzünü en çok güldüren dolar ve konut oldu. 2015 yılında konut fiyatlarında yüzde 20 oranında artış yaşandığı görüldü. İstanbul'da konut fiyatı en çok artan semt ise Alemdağ oldu.


Konutta Yüzde 20 Artış Oldu

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2015 yılında konut fiyatlarının yüzde 20 artıtığını belirterek, bu oranla konutun,yatırım araçlarından en fazla getiriyi sağlayanlar arasında yer aldığını ifade etti. Özellikle son 10 yılda konut yatırımının en çok kazanç sağlayan yatırım araçlarının başında geldiğini ifade eden Baygan, Adana'nın en büyük 7 şehir arasında yüzde 29,31'lik oranla satış fiyatını en çok artıran şehir olduğunu bildirdi. 



İstanbul'da Konut Fiyatlarındaki Artış Yüzde 53'lere vardı. 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ise "2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması" başlıklı çalışmalarına göre,şehrin 34 bölgesinde 1242...