02 / 10 / 2024

konut harcamaları 10 yıllık durumu

konut harcamaları 10 yıllık durumu

Türkiye çapında konut ve kira harcamasının da konut üretiminin hızlanması nedeniyle cüzdanlarda edindiği yer son 10 yılda yüzde 27’den yüzde 24.8’e inerken, kiranın payının ise yüzde 27.6’dan yüzde 32.8’e çıktığı görüldü.

Konut fiyatları 10 yıldır reel olarak aynı yerde sayıyor!

Uzmanlar 2015 ile 2024 yılları arasında konut fiyat endeksi verilerini değerlendirdi. 2015'ten temmuz 2024'e  konut fiyat endeksi TL nominal yüzde 1747.5, dolar bazlı yüzde 30.7 artmış. 

Emlak Konut projesinde evleri kim alıyor?

Konut sorunu barınma krizine dönüşürken, yüksek fiyatlar ve krediler nedeniyle maaşlı çalışanlar, beyaz yakalılar artık ev sahibi olamıyor. Yatırımcı Burç Okumuş, Emlak Konut projesinde 10-15 milyon liraya satılan evlerle ilgili yaptığı paylaşımda, bu evleri kim alıyor sorusuna cevap verdi.

Hem beton hem de konut fiyatları 10 yılda 20 kat arttı!

İnşaat Mühendisi ve Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi Atakan Bakılan, inşaat maliyetleri ve konut fiyatları ile ilgili bir açıklamada bulunarak yaşanan artışlara değindi. İşte o paylaşım...

Banka banka konut kredisi faiz oranları güncellendi! 3 milyon TL'nin geri ödemesi ne kadar?

Bankaların konut kredisi faiz oranları yeniden güncellendiği kaydedildi. Buna göre, 3 milyon Türk Lirası konut kredisinin 10 senelik taksiti ne kadar oldu?

O ilde gayrimenkulü olana talih kuşu kondu! Arsa fiyatları 33, konut fiyatları 10 kat arttı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO)  gayrimenkul sektör temsilcilerini buluşturan 54’üncü Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Analiz toplantısında konut ve arsa fiyatları masaya yatırıldı.

Milli Emlak, 20 adet konut ile 10 adet arsayı indirimle satıyor! Ev ve arsa alacaklara Haziran fırsatı! 

Milli Emlak, Zonguldak ve Çankırıda yer alan 30 adet konut ve arsayı indirime satıyor. Peki satışı yapılacak konut ve arsaların fiyatları ne kadar? 

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Ünlü kripto fenomeninden çarpıcı paylaşım: 50 milyon olan konut fiyatı 10-15 milyona düşer!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut almak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor! Ev almak hayal oldu!

Konut almak isteyenlerin hayali başka bahara kalmış durumda. 3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor. İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

Konut kredisi faiz oranları yine değişti! 2,5 milyon TL'nin aylık taksit ödemesi ne kadar? İşte banka banka o oranlar!

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra konut kredileri için de güncellemelere gidildi. Peki 2,5 milyon Türk Lirası konut kredisinin 10 yıllık toplam ödemesi ve aylık taksitleri ne kadar oldu?

O ilde yaşayanlara müjde! 3 bin konut ve 10 bin iş yeri yapılacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da 3 bin konut ve 10 bin iş yerinin inşa edileceğini söyledi.  Başkan Gürkan, depremin ardından kentte modern bir yapı oluşturmak için incelemelerin yapılacağını açıkladı.

Belediye ticaret ve konut imarlı 10 arsa satacak!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

Belediyeden büyük fırsat: Konut imarlı 10 arsa satacak!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mardin Artuklu'da yer alan 10 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut alanı imarlı.

konut harcamaları 10 yıllık durumu Haberi

konut harcamaları 10 yıllık durumu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Hanehalkı Bütçe Araştırması petrol fiyatlarının artması nedeniyle son 10 yılda Türk halkının gıdasından kesip yol parasına harcama yaptığını ortaya koydu.


Ulaştırma harcamalarının artışında petrol fiyatlarının yanı sıra, araç sahibi olma oranındaki artış, havayolu ile ulaşımın daha çok tercih edilir olması ve okul servis ücretleri bedellerinin yükselmesi de etkili oldu. Kurumun 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; 2004’te Türk halkı 100 liralık harcamasının 26.4’ünü gıdaya yaparken bu rakam 19.7’ye indi.


Gıdadan kesilen para ise ulaştırmaya gitti. Türk halkının tamamı göz önüne alındığında 2004’te bütçenin yüzde 9.5’ini alan ulaştırma kaleminin tuttuğu yer 2014’te iki kat arttı ve yüzde 17.8’e çıktı. En yoksul yüzde 20’lik dilimde ise durum daha da vahim oldu. 2004’te gelirinin yüzde 40’ını gıdaya...