01 / 05 / 2024

Konut İntifa Hakkı

Konut İntifa Hakkı

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, "Bir tek evimiz var, eşim bunun intifa hakkını bana verdi" diyen okurunu cevaplıyor

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Konut fiyatları düşecek mi? Kirada yüzde 25 sınır kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sinyali verdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide hayata geçirilen adımlar, enflasyonla mücadele ve konut kiraları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? 

Ev almak isteyen kişiler konut kredisi için gerekli belgeleri bankalara sunmak zorunda. Peki, Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası hakkında yeni açıklama: Vatandaş mağdur edilmeyecek!

TOKİ, Kayabaşı’nda inşa edilecek proje için ilave konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını açıkladı.

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti. Konut talebi hakkında detaylara değinen Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Demiralp yükselişin nedenini iktidarın 'faiz politikası' olduğunu söyleyip "Son 5 senenlik dönemde, neredeyse her sahada ‘alan kazandı’, ‘alamayan’ kaybetti açıklaması

0,69 faizli konut kredisi şartları! İşte konut kredisi hakkında tüm merak edilenler...

Orta gelirli vatandaşların en sahibi olabilmesi için 0,69 faiz oranı ile konut kredisi verileceği açıklandıktan hemen sonra birçok kişi geri ödeme ve ödeme planı ile ilgili detayları araştırmaya başladı.  Peki, düşük faizli konut kredisi ödemeleri nasıl olacak? Aylık ödemesi ne kadar? Detaylar haber

TOKİ Kırşehir Kaman’da 240 taksitle sosyal konut!

Vatandaşın ev sahibi olma hayalleriyle beklediği 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 TOKİ sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Kaman Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan konut projeleri ile ilgili açıklama! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projeleri pek çok insanın gündeminde yer alıyor. Bu konu nezdinde TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan konut projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Aydın Buharkent'e toplu konut müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, kentte hayata geçirilecek toplu konut projesi hakkında bilgi verdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Konut İntifa Hakkı Haberi

Konut İntifa Hakkı

İşte o yazı;


İşlem doğru


"Eşimin ilk evliliğinden iki çocuğu var, bizim de iki çocuğumuz var. Bir tek evimiz var, eşim bunun intifa hakkını bana verdi. Şayet önce ölürse ben istifade edecekmişim. Bu böyle midir, mirasçılar itiraz edebilir mi? G.T.


Bahsettiğiniz uygulama toplumun bilinçlenmesi sonucu son zamanlarda yaygın olarak yapılmaya başlanılan bir uygulamadır, intifa hakkının ne olduğu toplumda bilindikten sonra yakın akrabalar ve çoğunlukla karı-koca arasında veya ana-baba ile çocuklar arasında böyle uygulamalar yapılmaktadır ve hukukidir, geçerlidir, işe de yarar, intifa hakkı sahibi, intifa hakkına sahip olduğu gayrimenkulu kullanır, yararlanır. Bu belli süre için olabilir, ancak intifa hakkı tesis olunurken süre konulmamış ise intifa hakkı, intifa hakkı sahibinin ölümüne kadar sürer. Yani yaptığınız işte bir terslik yok. Ancak intifa hakkı bağış şeklinde...