16 / 05 / 2024

konut kdvi konutta kdv

konut kdvi konutta kdv

Konut sektöründe KDV oranlarının yeniden belirlenmesinin önceden ruhsatı alınmış konut satışlarını artırması bekleniyor. KDV düzenlemesinin yol açtığı fiyat artışlarının ise ikinci yarıda görülmeye başlanacağı belirtiliyor...

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Bakan Şimşek'ten son dakika müjdesi: Dar gelirlilere ucuz konut geliyor! Konutta fahiş fiyat engellenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sahibi olmak isteyenlere müjde verdi ve kiralık ile satılık konut fiyatlarının nasıl düşürüleceğini tek tek açıkladı. İşte Bakan Şimşek'in o açıklamaları...

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Pakette en çok merak edilen konut kredisi faizleri oldu. Peki sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte konut kredisi hesaplama...

Emlak Konut indirim kampanyası 2018!

Emlak Konut indirim kampanyası 2018 başladı. 6 projede toplam 798 konutta geçerli olan kampanya kapsamında yüzde 30'a varan indirim yapılıyor. 

Emlak Konut'tan yüzde 30'a varan indirim kampanyası!

Emlak Konut GYO yeni ödeme planı kampanyasını açıkladı. 6 projesinde toplam 798 adet konutta yüzde 30'a varan indirim yapan Emlak Konut, ev sahibi olmak isteyenler için fırsat sunuyor...

İstanbul'da konut fiyatları 2017'de yüzde 13 arttı!

Endeksa'nın 2017 yılında Konutta En Fazla Değer Artışı Olan İller ve İlçeler araştırmasına göre, 2017'de İstanbul'da konut fiyatları yüzde 13 oranında arttı!

Bitmiş konut almak temelden almaktan ucuz!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın konut sektörü hakkında değerlendirmeler yaptı. Akın, “Konutta artık hayalden değil gerçekten satış yapmak lazım” ifadelerini kullandı.

Konutta iade modeli firmaları zora soktu!

Konut sahibi olmak isteyenleri korumaya yönelik konutta cayma hakkı, inşaat firmalarında finansman sıkıntısı yaşamalarına yol açtı. 

Ziya Yılmaz: Konut sektörüne özel banka kurulmalı!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Konutta iyi bir bankaya ihtiyaç var, Emlakbank gibi. Diğer bankalarda destek veriyor fakat sektöre özel bir banka kurulursa konut kredileri daha düşük olabilir" dedi.

Konut sektörü kritik bir dönemden geçiyor!

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova konutta geçmişte yapılan teşviklerle ciddi bir alım olduğunu ancak bu teşviklerin kalkmasıyla konut satışlarında gerileme yaşandığını ifade etti.

Konut stoğunun artışı pazarlıkta alıcı için avantaj!

Konut geliştiricileri ve sahipleri piyasanın durgun olmasından şikayet ederken fiyat indirme pazarlığına sıcak bakmaya başladı. Sektör temsilcileri konutta stok artışının alıcı açısından pazarlık esnasında avantaj olduğunu söylüyor. 

konut kdvi konutta kdv Haberi

konut kdvi konutta kdv

Konut sektörü yeni yıla bir yıldır belirsizliğini koruyan KDV oran­larındaki ‘son dakika’ düzenleme­siyle girdi. Maliye Bakanlığı tara­fından yapılan yeni düzenlemede arsanın metrekare vergi değeri 500 TL ile 1000 TL arasında olan ko­nutların KDV oranı yüzde 8,1000 TL ve üzerindeki konutların KDV oranı yüzde 18 oldu. Daha önce 150 metrekare altinda kalan ko­nutlardan yüzde 1 KDV alınıyor­du. Şimdi ancak 500 TL’nin altında arsa metrekare vergi değeri olan arsalardaki konutlardan yüzde 1 vergi alınacak. Bu, özellikle yüksek arsa değerleri ile İstanbul’da yüzde l’lik KDV düzenlemesinin tarihe karıştığı anlamına geliyor.


1 Ocak’tan itibaren ruhsat ala­cak yeni projelerde geçerli olacak uygulamanın ilk etapta önceden ruhsatı alınmış projelere yönelik satışları artıracağı belirtiliyor. Bu nedenle yasayı “eskiye nur yağa­cak” şeklinde yorumlayan sektör temsilcileri, düzenlemenin getire­ceği fiyat...