05 / 05 / 2024

konut kira gelirleri beyanı

konut kira gelirleri beyanı

2013 yılında; konut kirasının, istisna tutarını (3.200 TL’yi) aşan kısmı ile işyeri kirasının brüt tutarı, 26 bin lirayı aşıyorsa hem konut hem de işyeri kiraları beyan edilecek...

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Konut sitelerinde mülkü olan binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Konut sitelerinde ortak alanların kira gelirleri de beyan ediliyor. İşte detaylar...

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

Bir veya birden çok evden kira alanlar dikkat! Kira geliri beyanında iki yöntem var: Hangisi seçilmeli?

Milyonlarca konut sahibi konut kira geliri beyanı ile ilgili detayları merakla araştırıyor. Peki konut kira gelirleri nasıl beyan ediliyor? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

Geçtiğimiz yıl evini kiraya verenler dikkat! Kira geliri beyanında son dakika: 31 Mart'a kadar ödemeniz gerekiyor!

Türkiye'deki milyonlarca gayrimenkul sahibi 21 bin TL'den fazla olan konut kira gelirleri kapsamında kira gelir vergisi ödeyecek. İşte kira geliri vergisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

konut kira gelirleri beyanı Haberi

konut kira gelirleri beyanı

PERŞEMBE gününden bu yana devam eden yazı dizimiz nedeniyle, adeta soru yağmuruna tutulduk. 2013 yılı kira gelirleri ile ilgili en çok sorulanlar ve yanıtları şöyle: 


KONUTLARDA BEYAN SINIRI VE İSTİSNA 

- Bir takvim yılında, konut kira gelirleri toplamı 3.200 TL istisna sınırını aşmayanlar, bu gelirlerini beyan etmeyecekler.


- Geçmiş yıllarda konut kira gelirlerini beyan edenlerin, 2013’te niye beyan etmediklerini (örneğin 3.200 lirayı aşan kira geliri tahsil etmediklerini) vergi dairesine bildirmelerinde yarar var.


- Kiradan, önce istisna sonra giderler düşülecek.


İŞYERLERİNDE BEYAN SINIRI 

- Bir takvim yılında stopaja (yüzde 20 vergi kesintisine) tabi tutulan işyeri kira gelirlerinin 2013 yılındaki brüt (stopaj öncesi) tutarı 26 bin TL’yi aşmayanlar, beyanname vermeyecekler.


- 26 bin lirayı aşanlar ise, tamamını beyan edecekler.


HEM İŞYERİ HEM KONUT KİRASI 

2013 yılında; konut kirasının, istisna tutarını...