02 / 05 / 2024

konut kredisi tapu harcı

konut kredisi tapu harcı

İster yatırım ister oturum amaçlı olsun konut satın alan kimselerin belli oranlarda tapu masrafları oluyor. Peki, krediyle alınan evin tapu masrafı 2017 ne kadar?

Konut kredisinde tapu masrafı ne kadar?

Konut almak için kredi kullanmak isteyen kimseler, belli masrafları ödeyerek tapuya sahip olabiliyor. Peki, konut almak için ne kadar masraf ödenir? Konut kredisinde tapu masrafı ne kadar? İşte masraflar..

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Noter ve tapu kadastrolarda 'konut kredisi fırsatı' yoğunluğu!

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi, noterlerde ve tapu kadastro müdürlüklerinde uzun kuyruklara sebep oldu. Uygun faiz oranlarıyla konut almak isteyen vatandaşlar, kampanyaya yoğun ilgi gösterdi...

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Yabancılar konut kredisi kullanabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşlar Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, ev alma sürecinde yabancılar konut kredisi kullanabilir mi? Yabancılara konut kredisi verilir mi?

Konut kredisi için tapu şart mı?

Konut kredisi, ev almak isteyenlere bankalar tarafından verilen uzun vadeli ve düşük faiz oranlı krediler oluyor. Bu krediye yapılan başvuruların onaylanma sürecinde birtakım kriterler aranıyor. Peki, konut kredisi için tapu şart mı?

Konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı, konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredili tapu işlemleri 2015!

Konut sahibi olmak isteyen çoğu kimselerin başvurduğu yollar arasında konut kredisi yer alıyor. Peki, konut kredili tapu nasıl alınır? İşte, konut kredili tapu işlemleri 2015!

Konut kredisi fek yazısı nedir?

Fek yazısı ile konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipotek kaldırılıyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nedir? Konut kredisi fek yazısı örneği..

Konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri!

Konut kredisi kullanım sırasında banka taşınmaza ipotek koyuyor. Bankaya olan borcun bitmesi halinde, tapu dairesinde ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi ipoteği nasıl kaldırılır? İşte konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri..

Konut kredisinde tapu kimin üzerine olur?

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisinde tapu kimin üzerine olur?

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

Ortak tapu konut kredisi nasıl alınır?

Bankalar sizin istediğiniz ile veya bankanın kredi şartı olarak sunması sonucunda, ortak tapulu krediler kullandırabiliyor. Ortak tapulu kredi şartları neler? Ortak tapu konut kredisi nasıl alınır?

Malul Gaziler tapu harcı ödemeden faizsiz konut kredisi kullanabiliyor!

Bankadan konut kredisi kullanacak Şehit ve Gaziler tapu harcını ödememek için, bankadan aldıkları İpotek Üst Yazısına, Şehit ve Gaziler için verilen faizsiz konut kredisi olduğunu ve her türlü harç ve vergiden muaf olduğunu yazdırmaları gerekiyor...

konut kredisi tapu harcı Haberi

konut kredisi tapu harcı

Yatırım ya da oturum amaçlı olarak konut satın almak isteyen kimseler, genellikle bankaların konut kredilerinden yararlanıyor. Diğer kredilere göre daha uzun vadeli ve düşük faiz oranlı olan konut kredisi belli koşullara sahip kişi ve evlere veriliyor.


Eğer yapı inşa halindeyse, müteahhit firmanın anlaşmalı olduğu bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Ancak herhangi bir anlaşmanın bulunmaması halinde bankalar, inşa halindeki daire için kredi vermiyor.


Peki, krediyle alınan evin tapu masrafı 2017 ne kadar?


2017'de gayrimenkullerin ivaz karşılığında veya ölünceye kadar bakma akdine dayanarak yahut trampa hükümlerine göre devir ve iktisabında gayrimenkulun beyan edilen devir ve iktisap bedelinden az olmamak üzere emlak vergisi değeri üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında tahsil edilecek. Bu oran kredili kullanımlarda da geçerli oluyor.


Örneğin dairenin...