22 / 05 / 2024

konut maliyetleri 2021

konut maliyetleri 2021

Filoğlu Group kurucusu ve iş insanı Fatih Fil, konut maliyetlerinin konut fiyatlarındaki artışa yansıması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

2021'den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2021 yılında Türkiye'de hem dövizin fırlamasının ardından enflasyonunda arttığına ve bunun da barınma krizine neden olduğuna dikkat çekti. Emir, Meclis'te yaptığı konuşmasında konut krizini değerlendirdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2021'den beri inşaat birim maliyetleri ilk kez asgari ücreti aştı!

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artış sık sık gündem oluyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X sosyal medya hesabından inşaat birim maliyetleri ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117,07 yükseldi! Konut maliyetleri katlanıyor! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri resmen açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Ekim'de arttı mı? İşte ayrıntılar...

Konut maliyetleri katlanıyor! İnşaat maliyet endeksi Ağustos'ta yüzde 116,98 arttı!

İnşaat maliyet endeksi Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,98, yıllık bazda ise yüzde 116,98 yükseldi. İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetleri yükseliyor! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı!

İnşaat üretim maliyetleri ise Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 9,58 bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 101,57 arttı! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı.

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Konut kredilerinin, tüketici kredilerinin toplam 3'te 1'ini oluşturduğu belirtildi.

Almanya'da konut fiyatlarındaki rekor artışta balon endişesi!

Almanya'da sık sık gündeme gelen konut fiyatları 2021 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,2 artış gösterdi. Söz konusu bu artış balon endişelerini de beraberinde getirdi.

Türkiye’de 2021 yılında 786 milyar TL’lik konut satışı yapıldı!

Türkiye'de 2021'de 1 milyon 491 bin 856 konut satışı yapıldı. Peki en çok satış nerede oldu? Konut satışlarından en yüksek ticaret hacmi hangi ilde elde edildi? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO, 27.3 milyarlık satışla rekor tazeleyecek!

Emlak Konut GYO 2021 yılını rekor bir yükselişle kapattı. Geçen seneyi 17.1 milyar lira değerinde 6 bin 28 adet ünitenin satışını yaparak tamamlayan şirket, 2022 yılında ise 1.4 milyarlık kâr hedefliyor.

Emlak Konut GYO 2021'de ne kadar hasılat elde etti?

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre, Türkiye’nin en büyük GYO’su olan şirket, 2021 itibarıyla geliştirilmiş 174 projeye ve 30,7 milyar TL varlık değerine sahip durumda.

konut maliyetleri 2021 Haberi

konut maliyetleri 2021

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan konut fiyatları, son dönemlerde daha da yükseldi. Türkiye'de yaşanan bu durum, hem üreticileri hem de tüketicileri olumsuz olarak etkiledi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyetleri de artmaya devam ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, konut üreticilerinin maliyet enflasyonu yaklaşık olarak yüzde 22 şeklinde oldu. Yine açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat demirindeki enflasyon da yüzde 100’ü aştı. Resmi rakamlara göre, hazır betonda yüzde 70, çimentoda ise yüzde 50’den fazla enflasyon açıklandı. Yaşanan bu durum konut fiyatlarına da yansıdı. 

“Konut üreticisi de konut tüketicisi de haklı”

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Filoğlu Group’un kurucusu ve iş insanı Fatih Fil, sektörde yaşanan son durum ile ile ilgili açıklamalar yaptı. Fil,  “Konut fiyatlarındaki artış doğrudan...