05 / 05 / 2024

konut maliyetleri yükseldi mi

konut maliyetleri yükseldi mi

Yeni konut fiyat endeksi Şubat 2016’da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttı, inşaatçılar ise artan maliyetleri fiyatlarına yansıtmadıklarını dile getirdi.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi

İngiltere’de konut fiyatları bu yılın kasım ayında yüzde 0,2 artarak yükseldi. Konut finansman kuruluşu Nationwide’dan yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu yılın kasım ayında aylık bazda yüzde 0, 2 artış yaptığı belirtildi. İşte haberin detayları...

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi! Ev almak gitgide zorlaşıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, konut fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Buna göre; Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'nun Nidapark İstinye'deki toplam geliri 3 milyar 849 milyon TL'ye yükseldi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Nidapark İstinye ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emlak Konut GYO, proje kapsamında Asgari Şirket Payı Toplam Gelirinin yükseldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

konut maliyetleri yükseldi mi Haberi

konut maliyetleri yükseldi mi


Türk ekonomisinin yüzde 2,9 büyüdüğü geçen yıl, gayrimenkul sektörü yüzde 7.2 büyüdü. Hızlı büyümede gayrimenkul üreticilerinin içeride ve dışarıda yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen birbiri ardına yeni projeler geliştirmesi ve yei projelerde fiyat artışını minimum seviyede tutması etkili oldu. Her platformda kardan fedakarlık yaptıklarını dile getiren inşaatın patronları bu söylemlerini rakamlarla da ispat etti. Birçok sektörde yüksek fiyat artışları gözlenirken yeni konut fiyatlarında artış sınırlı kaldı.


Son açıklanan Şubat 2017 verisine göre yeni konut fiyatları bir aylık sürede yüzde 0,46, geçen yılın

aynı dönemine göre ise yüzde 2,79 oranında arttı. Oysa 2015-2016 yılı karşılaştırmasında arış yeni konut fiyat endeksinde yüzde 19,89 olarak kayıtlara geçmişti.


VATANDAŞA YARADI


Kardan fedakarlık yapan ve fiyatları artırmayan inşaatın patronları böylece konut alıcısının konuta erişimini kolaylaştırdı. Her 100 liralık...