22 / 07 / 2024

Konut projelerinin arttığı yerlerde trafik de artıyor

Konut projelerinin arttığı yerlerde trafik de artıyor

İstanbul'da gayrimenkul sektörünün hızına yollar yetişemedi. Son 5 yılda yoldaki araç sayısı yüzde 20 artınca eve gidiş süresi de ortalama 30 dakika daha uzadı.

Kiler GYO'nun Referans konut projelerinin değeri 15 milyar TL'ye yaklaştı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre Referans konut projelerinin değeri 15 milyar TL'ye yaklaştı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ sosyal konut proje şartları!

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar 2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihini araştırıyor. İşte merak edilenler!

İhsan Çulhalık: Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönecek!

Sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, “Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönmeye başlayacak” dedi.

2021'in ilk 5 ayında yabancılara konut satışı yüzde 6 arttı!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 2021 yılının ilk yarısını kapsayan Pandemetre 2021 araştırmasına göre, 2021 yılının ilk 5 ayında yabancılara konut satışı arttı...

Lüksemburg'ta konut fiyatları arttı!

Lüksemburg'a yapılan göçlerin artmasıyla birlikte konut fiyatları da arttı. Başkent Lüksemburg’un merkezinde stüdyo tipi konut fiyatları 500 ile 700 bin Avro arasında değişiyor.

İstanbul'un bu ilçelerinde konut fiyatları arttı!

Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları son 1 yılda yüzde 2,69, son 4 yılda ise yüzde 8,73 artış gösterdi. İstanbul ise ev fiyatlarının en çok arttığı il oldu. 

İstanbul'da konut satış fiyatları arttı mı?

Koronavirüs salgını sonrası birçok bölgede konut fiyatları arttı. Peki İstanbul'da konut fiyatları ne oldu? İşte İstanbul’da talep edilen konut kira fiyatında artış yaşanan ilçeler...

Koronavirüsle İstanbul'da hangi ilçelerde konut talebi arttı?

Koronavirüs salgınıyla birlikte villa ve müstakil konutlarda yoğun talep yaşandı. Peki İstanbul'da hangi ilçelerde konut talebi arttı? İşte koronavirüsün İstanbul'daki konut talebine etkisi...

Konut fiyatları ne kadar arttı?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile beklemekte olan talep açığa çıktı. Faizlerin düşmesi ile ve talebin artması ile konut fiyatları arttı. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi?

Konut fiyatları arttı mı? 10 soruda tüm detaylarıyla!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki Yeni konut fiyatları ne kadar arttı? Konut alımında banka kredisi kullanımı arttı mı? Konut satışlarının ne kadarı yabancılara yapıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

4 büyük ilde konut fiyatları arttı!

Endeksa verilerine göre, kasım ayında Ankara hariç İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa’da konut fiyatları arttı. 4 ilde yaşanan bu artış Türkiye'de konut fiyatlarında da yüzde 0,09’luk artışa yol açtı.

Markalı konut projelerinin yüzde 5'i yabancılara satıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; satışların yüzde 56’sının bitmiş, yüzde 44’ünün bitmemiş konut projelerinden yapıldı. Markalı konut projelerinin yüzde 5'ini ise yabancılar satın aldı.

Konut projelerinin arttığı yerlerde trafik de artıyor Haberi

Konut projelerinin arttığı yerlerde trafik de artıyor

2017 yılına kadar 80 bin yeni konut kentin iki yakasında yükselecek ancak yeni yollar yapılmazsa bu trafik çilesi daha da artacak demek.


Gelirde köprüleri aştı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan ardından da teklif düşük bulunduğu için iptal edilen köprü ve otoyol ihalesi sürecinde açıklanan rakamlar İstanbul için trafiğin yoğun olduğu bölgelerde adeta altın yumurtlayan tavuk olduğunu ortaya koyuyor. ÖİB'nin ihale şartnamesinde yer alan bilgiye göre 2011 yılında 58.5 milyon aracın geçtiği Kınalı-Mahmutbey Otoyolu'ndan elde edilen gelir 128.7 milyon lira düzeyinde. Aynı yıl Boğaziçi Köprüsü'nden elde edilen gelirin 114.9 milyon lira olduğu düşünüldüğünde Mahmutbey Gişeleri'nin köprüleri çoktan solladığı görülüyor. 



En büyük artış yeni projelerin olduğu noktalarda 

KGM'nin verileri gösteriyor ki araç trafiğindeki en büyük artış büyük projelerin yükseldiği bölgelerde. Son yıllarda arka arkaya...