29 / 04 / 2024

konut sahipliği azaldı mı 2021

konut sahipliği azaldı mı 2021

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre her 2 kiracıdan birisi hayatı boyunca konut sahibi olamayacağını düşünüyor. Türkiye’de ise konut sahibi olma umudunun yükselmesi bir yana, mevcut konut sahipliği oranın da günden güne azalma yaşanıyor.

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Konut sahipliği kasım ayında getiri lideri koltuğuna yerleşti! 

REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre; Konut sahipliği, varlık sınıfı getiri lideri koltuğuna bir kere daha yerleşti.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Türkiye'deki konut sahipliği oranı yüzde 55,5’e geriledi! En yüksek düşüş orta gelir grubunda!

BETAM'ın araştırmasına göre, Türkiye'de 2010’da yüzde 59 olan konut sahipliği oranı 2021'de yüzde 55,5’e düştü. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar konuta akın etti, ev sahipliği oranı düştü! Sektörü neler bekliyor? 

Türkiye'de 2014-2020 yılları arasında 5 milyon 331 adet konut üretilip piyasa sunuldu ancak konut sahipliği oranı da yüzde 3,3 geriledi ve 57,8 olarak gerçekleşti. Sektör temsilcileri, üretilen konutların yatırımcılar tarafından alındığını belirtti...

Ev sahipliği oranı düşüyor mu? Konutta mülkiyet durumu 2021'de ne oldu?

Ev fiyatları hızla yükselirken, konut sahipliği oranındaki gerileme de sürüyor. 2014 yılında yüzde 61,1 olan konut sahipliği, 2021 yılında yüzde 57,5'e kadar düştü...

Türkiye'de konut sahipliği azalıyor mu?

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre her 2 kiracıdan birisi hayatı boyunca konut sahibi olamayacağını düşünüyor. Türkiye’de ise konut sahibi olma umudunun yükselmesi bir yana, mevcut konut sahipliği oranın da günden güne azalma yaşanıyor.

Konut sahipliği oranları geriliyor, kiracılık yükselişte!

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs 2021 ev satış istatistiklerine göre; Kovid-19 salgınıyla mücadele yılı olan 2020'de ev satışları 2019'la kıyaslandığında yüzde 11,2 artış gösterdi. Ancak aynı dönemlerde konut sahipliği azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konuya ilişkin konuştu.

İkinci konut veya arsa sahipliği hane tasarrufunu etkiler mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (MB), yayımladığı “Türkiye’de Hane halkı Tasarruflarının Belirleyicileri” başlıklı makaleye göre hanede kadının çalışması ve konut sahipliği tasarruf olumlu yönde etkilerken, ikinci konut ve arsa sahipliği tasarrufu azaltıyor. 

2019'da konut sahipliği yüzde 58.8 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını yayımladı.  2019'da konut sahipliği yüzde 58.8 oldu.

Konut sahipliği oranları düşüyor, kiracılık artıyor!

Gayrimenkul Değerleme AŞ Özel Projeler Departmanı Yöneticisi Berk Ünsal, "hem oturum hem de yatırım/birikim amacıyla yapılan konut alımlarının azaldığını gösteriyor" dedi.

konut sahipliği azaldı mı 2021 Haberi

konut sahipliği azaldı mı 2021

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre her 2 kiracıdan birisi hayatı boyunca konut sahibi olamayacağını düşünüyor. Sözcü Gazetesi'nden Serkan Üstün'ün haberine göre; X ve Y kuşaklarında konut sahipliğiyle ilgili endişeler yükselirken Türkiye'de durum daha kötü görünüyor. Ev fiyatlarındaki yükselişin ücretlerdeki artışı sollaması sebebiyle konut sahipliği oranı seneden seneye düşerken kiracı sayısı gittikçe çoğalıyor. 

Araştırmalara göre; ABD’de kirada yaşayan insanların yüzde 48’i hayatları boyunca bir konut sahibi olamayacaklarından endişe duyuyor. Lending Tree isimli araştırma şirketinin 2 – 6 Ağustos tarihleri ​​arasında 2 bin 50 ABD’li arasında gerçekleştirilen anket kapsamında; ev sahibi olamama endişesi en çok 40-55 yaş arasındaki X Kuşağı ve 25-40 yaş arasındaki Y kuşağı’nda görülüyor. Kiracılar arasında gerçekleştirilen ankette, uzun süredir iş hayatında bulunan X kuşağının yüzde 54’ünün, Y kuşağının...