16 / 06 / 2024

konut sahipliği oranı

konut sahipliği oranı

TÜİK verilerine göre Türkiye’de konut sahiplik oranı artmıyor, hatta tam tersine düşüyor. Gelir ve Yaşam Koşulları verilerine göre 2006 yılında yüzde 60,9 olan konut sahiplik oram, aradan geçen 10 yıla rağmen yüzde 59,7’ye geriledi.

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

2014'te yüzde 61,1 olan ev sahipliği oranı 2023'te yüzde 56,2'ye geriledi!

Konut krizinin yaşandığı ülkemizde konut sahipliği oranı gerilemeye, kiracılık oranı ise artmaya devam ediyor. 2014 yılında yüzde 61,1 şeklinde olan ev sahipliği oranı 2023'te yüzde 56,2'ye gerilerken bu dönemde kiracı oranı yüzde 20,9'dan yüzde 27,8'e çıktı.

Buğra Gökce: Türkiye'de ortalama bir çalışanın ev sahibi olması mümkün değil!

Konut sahipliği oranı gittikçe düşüyor. Şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, konuyla ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Rakam dudak uçuklattı: 6,3 milyon tapuya e-haciz konuldu!

Türkiye'de konut sahipliği oranı giderek daha da düşerken, e-haciz uygulanan tapu sayısı da rekor seviyelere geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan resmi göre, 2023 yılında tapulara yönelik toplamda 6 milyon 379 bin e-haciz işlemi uygulandı.

Nüfus artarken ev sahibi olma oranı neden düşüyor?

Yükselen konut fiyatları, kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Ekonomist İris Cibre son 17 yılda ev sahipliği oranının yüzde 56.1’e düştüğünü belirterek, konutların tek elde toplandığını söyledi.

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Oturduğu eve sahip olanların oranı her yıl düşüyor! Kirada, lojmanda oturanların oranı 2023'te kaç oldu?

Türkiye'de ev sahibi olma oranı 9 senede  yaklaşık 5 puan geriledi. TÜİK verileri, 2023 yılında oturulan konuta sahip olanların oranının yüzde 56,2 olduğunu ortaya koydu. İşte konut sahipliği ile ilgili açıklanan o rakamlar...

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Kiracı oranı 12 yılda yüzde 5 arttı!

Ekonomik zorluklar ve gelir dağılımındaki bozulmalar konut sahipliği oranlarını da olumsuz etkiliyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2010 yılında yüzde 22,1 olan kiracı oranı 2022 yılında yüzde 27,2'ye çıktı...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Konut sahipliği kasım ayında getiri lideri koltuğuna yerleşti! 

REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre; Konut sahipliği, varlık sınıfı getiri lideri koltuğuna bir kere daha yerleşti.

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

konut sahipliği oranı Haberi

konut sahipliği oranı

Aynı dönemde kurumsal nüfus 67 milyon 631 binden 77 milyon 110 bine yükseldi. Ortalama hane halkı sayısının 3,2 olduğu verisinden hareketle 9 milyon 479 bin nüfus artışına düşen konut sayısı 2 milyon 962 bin olarak görülüyor. Oysa sadece Ocak 2013-Nisan 2018 arasında ilk satış olarak ülkemizde 2 milyon 121 bin adetlik konut satıldı. Bu hesaba göre aylık “ilk konut” satışının da 33 bini geçtiği görülmektedir. 

Karar Gazetesi'nden İbrahim Kahveci'nin haberine göre artan nüfusun çok üzerinde bir konut üretimine rağmen Türkiye’de konut sahiplik oram düşmezken, kiracılık oram yükselişini sürdürdü. Konutlar kime gitti? TÜİK’in verilerine bakınca alt gelir grubunun ev sahiplik oram 2006 yılından 2016 yılma hızla geriledi. Bundan 10 yıl önce yüzde 59,3 olan alt gelir grubu konut sahiplik oram 2016...