06 / 05 / 2024

konut satışı son durum

konut satışı son durum

Birçok sektör için 'kayıp yıl' olarak nitelendirilen 2015'te konut sektörü, ülke genelinde tarihi bir rekora imza attı. Bursa, bu yılda gerçekleştirilen satışla ülke sıralamasında yine ilk beşte yer aldı.

Geçen yıl yabancılara 18 bin konut satışı yapıldı!

TİM Başkanı Büyükekşi: Yabancılara konut satışı "Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor ve çok biiyiik bir potansiyel var. Sizleri bunu keşfetmeye çağırıyoruz" dedi.

Eylül'de 10 bin konut satılacak!

Yılın ilk 4 ayında 15 bin konut satışa sunan şirketler, eylül sonrasına odaklandı. Şirketler, Eylülde 10 bin, yılın ikinci yarısı toplamında ise 20 binden fazla evi konut alıcının beğenisine sunacak.

Yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşüğünde! 

Açıklanan rakamlara göre, Mart ayında yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşük seviyesini gördü. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara gör ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 0,3 yükselirken, son 3 aydaki ilk artışını gösterdi.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Sakarya Erenler kentsel dönüşüm projesinde son 67 konut satışta!

Sakarya'da Erenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Konutları'nda son 65 konut satışta.

Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi bölge yükselişe geçti?

GABORAS Gayrimenkul Borsası verilerine göre, Ocak ayında gerçekleşen 70 bin 587 adetlik konut satışı, son 5 senenin aynı dönemine göre gerçekleşen konut satış ortalamasının yüzde 24 gerisinde kaldı. Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi yükselişe bölge geçti?

Konut satışları 10 ayda 1,3 milyona yaklaştı!

Yabancılara konut satışı son üç aydır, geçen yılın aynı döneminde göre artış kaydederken, veriler son çeyrekte satışların pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıkacağını ve rekor kırılacağını ortaya koyuyor. 

Türkiye'de konut satış fiyatları son 1 yılda yüzde 2,69 arttı!

Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış fiyatları son 1 yılda yüzde 2,69, 4 yılda ise yüzde 8,73 oranında arttı. Buna göre, konut satış fiyatlarının önümüzdeki 6 aylık süreçte yüzde 4,72 oranında artması planlanıyor.

konut satışı son durum Haberi

konut satışı son durum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10,6 artış gösterdi. 2015 yılında 1 milyon 289 bin 320'ye ulaşan konut satış adediyle Cumhuriyet tarihinin satış rekoru kırıldı. Bursa, 50 bin 137 konut satışıyla ülke sıralamasında 5. sıradaki yerini korudu. Bursa, 2014 yılında da 42 bin 437 konut satışıyla 5. sırada bulunuyordu. 


ÜLKENİN ÜSTÜNDE BÜYÜME 

Gelişim hızıyla öne çıkan, modern mimari ve tekniğin en iyi örneklerine ev sahipliği yapan Bursa, konut satışlarında da Türkiye'nin yakaladığı 10'luk büyümenin üstünde yaklaşık yüzde 20'lik bir büyümeye imza attı. 


ARALIK VERİLERİ 

Türkiye genelinde konut satışları 2015 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 oranında artarak 142 bin 599 oldu. Bursa'da aralık ayında...